Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024
Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard” i la “desatenció” als recursos sobre l’amnistia de Puigdemont i Comín

Assenyala que el jutge "incompleix reiteradament" la Llei d'Enjudiciament Criminal ja que els recursos s'haurien d'haver resolt el juliol

|

- Publicitat -

Nou clatellot de l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, al jutge del Suprem Pablo Llarena. Aquest dilluns, Boye ha presentat una denúncia contra el magistrat instructor de les causes del Procés i l’1-O per la “desatenció i el retard injustificat i reiterat” en la tramitació dels recursos interposats vinculats a la llei d’amnistia de les causes de Carles Puigdemont i Toni Comín. 

Publicitat

Boye, que ha interposat la denúncia al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), al·lega en el seu escrit que Llarena ha “incomplert reiteradament” el termini legal previst a la Llei d’Enjudiciament Criminal per la resolució de recursos de reforma. L’advocat subratlla que els escrits s’haurien d’haver resolt durant la primera quinzena del mes de juliol.

La defensa de Puigdemont i Comín apunta que els fets denunciats són “indubtablement constitutius d’infracció disciplinària de conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica del Poder Judicial”. “La inobservança dels temps legalment establerts durant l’exercici de les funcions o competències judicials té la resposta disciplinària en les faltes molt greu, greu i lleu”, subratlla a la denúncia.

Boye recorda que l’1 de juliol, el jutge va declarar “inaplicable” l’amnistia pel delicte de malversació; a la vegada, va mantenir vigents les ordres de detenció contra els dos polítics independentistes. Posteriorment, els dies 8 i 9 de juliol la defensa va interposar diversos recursos de reforma contra la no aplicació de l’amnistia i contra les ordres de detenció.

Setmanes després, ja el dia 22 de juliol, i gràcies al fet que Boye va presentar una queixa per l’incompliment dels terminis que preveu la llei d’enjudiciament criminal, Llarena va traslladar els recursos a les parts. El jutge els va donar dos dies per a presentar al·legacions; tanmateix, se’n va anar de vacances sense resoldre els recursos, allargant així més la seva resolució, la qual es preveu pel mes de setembre.

Et pot interessar  ERC celebra que Puigdemont estigui en llibertat: "És una bona notícia"

No obstant això, i tal com assenyala Boye en l’escrit, el retorn inesperat de Puigdemont va fer que Llarena interrompés les seves vacances, concretament el 7 d’agost, un dia abans del retorn de Puigdemont. El dia 9 d’agost, després que el president a l’exili hagués aconseguit burlar totes les forces de seguretat i tornar a Waterloo sense ser detingut, Llarena va dictar dues providències exigint explicacions als Mossos d’Esquadra i al Ministeri de l’Interior espanyol pel fracàs de l’operatiu policial. Després, el jutge va tornar a marxar de vacances sense resoldre els recursos.

Boye posa de manifest en l’escrit que Llarena tampoc ha resolt els recursos presentats per l’advocacia de l’estat i la fiscalia, els dos partidaris d’aplicar l’amnistia a Puigdemont i Comín.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut