Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Boye demanarà ajornar les declaracions dels investigats pel Tsunami perquè té un altre judici

El jutge García-Castellón ha citat a declarar els investigats vuit dies abans de la previsible aprovació de l'amnistia

|

- Publicitat -

L’advocat de Carles Puigdemont i Josep Lluís Alay a la causa del Tsunami Democràtic, Gonzalo Boye, demanarà ajornar les declaracions dels investigats que estan previstes la setmana que ve a l’Audiència Nacional, segons ha afirmat ell mateix a Catalunya Ràdio. El motiu per demanar l’ajornament és que just el mateix dia, el dimecres 22 de maig, té un altre judici a la mateixa seu judicial on l’involucrat és un pres, cosa que fa que la causa sigui preferent. La llei d’amnistia probablement s’aprovarà el 30 de maig, ara que ja ha sortit del Senat i ha retornat al Congrés dels Diputats.

Publicitat

El jutge de la causa del Tsunami Democràtic, que acusa els investigats d’un delicte de terrorisme, Manuel García-Castellón, curiosament ha citat a declarar els investigats abans de la previsible aprovació de la llei d’amnistia, la qual ja ha retornat al Congrés després de passar pel Senat, i que amb tota probabilitat s’aprovarà el 30 de maig, vuit dies després de la declaració dels investigats. Aquest gest de García-Castellón xoca frontalment amb el del Tribunal Suprem, que també ha convocat una videoconferència voluntària de Puigdemont i Wagensberg, però respectant tant l’amnistia com les eleccions europees del 9 de juny, emplaçant-la entre el 17 i el 21 de juny. A més, García-Castellón els insta a declarar en un jutjat de Barcelona, dins l’estat espanyol, tot i saber que la majoria dels perseguits pel Tsunami són ara mateix a l’exili.

Et pot interessar  Turull carrega contra Aguirre, el jutge del 'cas Volhov': "Només volen venjança sense cap mena d'escrúpols ni vergonya"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut