Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

Borràs titlla d'”al·lucinació col·lectiva” el diàleg entre els executius català i espanyola

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que no confia en la taula de negociació entre Generalitat i Gobierno i ha negat que hi hagi un diàleg entre tots dos executius: “És com una al·lucinació col·lectiva”.

Publicitat

En una entrevista publicada aquest dissabte al suplement ‘La República’ del diari ‘El Punt Avui’, Borràs ha afirmat que aquesta reunió és una estratègia “perquè algú pensi que hi ha taula o hi ha diàleg”.

Per a ella, els indults als presos polítics i la posterior remodelació del Gobierno del president Pedro Sánchez són accions que formen part d’un pla “de màrqueting generalitzat” i un debat intens i intern, diu, del PSOE.

En ser preguntada per les diferències entre els socis de Govern, Junts i ERC, ha reconegut la “mala experiència passada” d’anteriors legislatures, però ha posat en valor les ganes, l’esforç i l’esperança que afirma existeixen per part de tots dos partits per respectar l’acord de governabilitat.

En el cas de la CUP, que també va donar suport a la investidura del president de la Generalitat, Pere Aragonès, Borràs ha advocat per teixir aliances i reforçar els moviments d’aproximació entre partits independentistes per avançar cap a l’autodeterminació i l’amnistia: “L’independentisme ha d’estar unit per aconseguir la independència”.

“Tram Final” per a la independència

En aquest sentit, ha reivindicat que el projecte independentista té “la fórmula i la unitat per aconseguir-la, i el que falta és mantenir aquesta unitat i aquesta fermesa per implementar el tram final”.

En ser preguntada per si creu que la causa judicial que té oberta per presumptes delictes de prevaricació i malversació quan va ser directora de la Institució dels Lletres Catalans (ILC) posa en risc el seu càrrec a la Cambra catalana, Borràs ha afirmat que la jutgen per la seva ideologia i ha remarcat que ella no ha comès “cap delicte”.

Et pot interessar  Borràs, al PSC: "Què farà Illa si Puigdemont és detingut en el seu debat d’investidura?"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut