Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024
Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024

Borràs no tanca la porta a una moció de censura del PP contra Sánchez: “No descartem absolutament res”

Insisteix que els vots de Junts al Congrés "no es poden donar per fets en cap cas" i insta el PSOE a avançar d'una vegada per totes en complir els acords

|

- Publicitat -

La formació de Junts per Catalunya no tanca la porta a donar suport a una hipotètica moció de censura del PP contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Així ho ha deixat caure la presidenta de Junts, Laura Borràs, en ser preguntada per si donaria suport a una moció de censura. “No descartem absolutament res” ha respost Borràs aquest dimarts en una entrevista a Tele 5, en la qual també ha criticat la manca de compromís del PSOE amb el compliment dels acords.

Publicitat

“Ja no estem parlant d’un 100% de compliment ni un 90. Ens quedem entre el 30 i el 40%” ha lamentat la líder de Junts, tot insistint que els vots de Junts al Congrés “no es poden donar per fets en cap cas”. “Ens farem valer perquè es compleixin els acords que hem firmat sense descartar cap altre escenari”. Els vots dels populars, Vox i Junts serien suficients per fer caure l’executiu de Sánchez, tot i que això obligaria el partit de Borràs a donar suport a un candidat del PP com a nou president.

No obstant això, la dirigent de Junts ha matisat que, de moment, estan concentrats “en el compliment d’uns acords subscrits amb el PSOE”, tot i que ha lamentat que no s’ha avançat en aquest aspecte. Així, Borràs ha criticat la manca de compromís de l’executiu espanyol amb els pressupostos generals de l’Estat a Catalunya. “Hem estat molt clars i sembla que ara Pedro Sánchez i el govern espanyol van comprenent quines són les regles de joc. Les seves derrotes parlamentàries aniran al fil dels seus incompliments” ha sentenciat Borràs, que també ha retret el fet que “governi qui governi mai s’arriba als “percentatges mínims exigibles”. 

Et pot interessar  Vint anys de caps de l'oposició: renúncies, assessors vinculats al càrrec i la inèdita desaparició de la figura
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut