Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025
Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025

Borràs evita valorar la votació a favor de l’estat d’alarma per part dels diputats del PDeCAT

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, no ha volgut entrar a valorar si és possible que els diputats del PDeCAT votin diferent a la resta del grup parlamentari. ” Sap perfectament que el PDeCAT va fer un anunci dient que els 4 diputats de JxCat afiliats al PDeCAT votaran a favor d’aquest estat d’alarma. Nosaltres tindrem reunió de grup i traslladarem aquests criteris que estic exposant com a portaveu”, s’ha limitat a dir. Borràs ha qualificat els sis mesos “d’abusius, excessius i perillosíssims” i ha reclamat control parlamentari cada mes i mig amb les explicacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. I és que, segons la portaveu de JxCat, l’executiu busca “evacuar responsabilitats sense cedir competències”.

Publicitat

En roda de premsa des del Congrés, Borràs ha considerat que amb el nou estat d’alarma es torna a centralitzar el comandament mentre es “centrifuguen els problemes” i ha lamentat que el redactat del decret aprovat pel Consell de Ministres sigui diferent al que havia promès l’executiu de Sánchez.

Es tracta, segons Borràs, d’un decret “insuficient” perquè no dona els instruments que permeten prendre mesures preventives i donar suport a l’activitat econòmica. També ha lamentat que no contempli mesures com el teletreball ni el subsidi per als pares amb fills en quarantena així com tampoc mesures fiscals per a l’activitat empresarial.

Pel que fa als pressupostos de l’Estat que PSOE i Unides Podem han presentat aquest dimarts, Borràs ha lamentat que no s’hagin negociat abans de fer-los públics i ha criticat l’augment d’impostos. “Qui s’ha d’endeutar és l’Estat, no la gent”, ha defensat per després afegir que és la “solució més fàcil i menys imaginativa”.

Així mateix, també ha reclamat que la inversió dels pressupostos per a Catalunya correspongui al PIB, és a dir, a un 19%. I ha afegit que els comptes han de tenir en compte un pla financer per incorporar el “deute històric acumulat” amb Catalunya.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí