Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Borràs es compromet al debat lliure als parlaments davant l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha expressat el seu compromís de “preservar els parlaments com a espais de debat lliures, sense censura ni ingerències dels tribunals”, i ha defensat els drets dels diputats i la voluntat de preservar el dels seus electors. Ho ha dit durant una reunió de la Comissió política de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) en representació de la cambra catalana aquest dimarts. “La meva voluntat és garantir que aquesta legislatura els diputats del Parlament de Catalunya no tinguin més límits que els que imposa el seu reglament i dicta la democràcia”, ha expressat la presidenta.

Publicitat

Arran del “ressò internacional” que ha tingut l’informe del Consell d’Europa, en què s’exigia “la llibertat dels presos polítics, el retorn de les persones exiliades, entre les quals hi ha el president Carles Puigdemont, i també la fi de la repressió contra el moviment independentista català”, Borràs ha proposat que l’informe sobre les situacions polítiques en l’espai francòfon reculli la que es viu a Catalunya. En aquesta reunió, que s’ha fet de forma telemàtica, Borràs ha recordat també la situació de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell que, ha dit “va ser condemnada de forma injusta simplement per haver permès debats al Parlament”.

Et pot interessar  VIDEO | Els Mossos llencen gas pebre contra els manifestants independentistes a les portes del Parlament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut