Edició 2172

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 06 de juliol del 2024
Edició 2172

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 06 de juliol del 2024

Borràs considera “secundari” si entra a la llei d’amnistia i ho deixa en mans dels seus advocats

La presidenta de Junts diu que "no posarà cap problema" si Puigdemont vol tornar a liderar el partit

|

- Publicitat -

Laura Borràs esquiva si hauria de poder acollir-se a l’amnistia, ho considera “totalment secundari” i ho deixa en mans dels seus advocats. Així ho ha assegurat aquest dilluns la presidenta de Junts, que s’ha centrat a defensar que és una “correcció” de la política de l’Estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, també ha negat que hi hagi “cap polèmica” sobre el lideratge del seu partit, després que l’exalcalde Xavier Trias apuntés que Carles Puigdemont hauria de tornar a presidir-lo. Borràs ha defensat que “no li cal un càrrec orgànic per ser líder de Junts” i ha assenyalat que “va deixar de ser president perquè va voler”. Tot i això, ha deixat clar que “no li posarà cap mena de problema” si ho volgués tornar a ser i li ho demanés.

Publicitat

Laura Borràs no ha volgut “entrar en noms propis” que hagin de poder acollir-se a la llei d’amnistia i ha apuntat que els seus advocats, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, “defensaran tots els meus drets vulnerats”. Ha subratllat que la norma aprovada pel Congrés “és una esmena a la totalitat a les polítiques de l’estat espanyol i els tribunals en la repressió contra l’independentisme”.

“Refer la unitat” per investir Puigdemont

Pel que fa a les negociacions per a la Mesa i la investidura, la presidenta de Junts ha sostingut que Carles Puigdemont “s’ha guanyat ser candidat a la investidura”. Per això, ha fet una crida a “refer la unitat independentista” i “buscar tots els suports i totes les aliances” per a fer-ho possible, començant per la constitució del Parlament, el pròxim dilluns 10 de juny.

Et pot interessar  La fiscalia recorre la decisió del Suprem de no amnistiar Puigdemont, Comín i Puig per malversació
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut