Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Borràs admet “incomoditat” per la contractació de l’ultradretà Emilio Hellín però apunta que la Fiscalia busca “desviar l’atenció”

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha parlat sobre la incorporació del pèrit d’ultradreta Emilio Hellín, condemnat per l’assassinat de Yolanda González el 1980, al seu equip de defensa per la causa sobre la seva gestió al capdavant de l’ILC. Borràs ha admès sentir “incomoditat i dolor” davant la contractació d’Hellín per part de la seva defensa, però també ha denunciat que amb aquesta qüestió es busca “desviar l’atenció” sobre el contingut del peritatge, posant en valor la tasca dels seus advocats, els quals ha definit com a “lluitadors antifeixistes”.

Publicitat

El passat mes d’octubre, va fer-se públic que l’equip legal de Laura Borràs havia encarregat les proves pericials a Emilio Hellín, un pèrit polèmic pel seu passat com a membre de la formació d’extrema dreta Fuerza Nueva, i per la seva condemna pel segrest, les tortures i l’assassinat de la jove comunista Yolanda González l’any 1980. La Fiscalia va demanar, aleshores, que el jutge l‘expulsés de la investigació, mentre que la família de Yolanda González va voler mostrar la seva indignació i “cansament” en saber que la defensa d’un personatge polític acusat de corrupció acudia a Hellín “per refutar proves aportades per l’acusació”.

Borràs ha parlat per primera vegada sobre aquesta polèmica en una entrevista a TV3, on ha explicat que va saber de la contractació d’Hellín quan “la fiscalia ho va filtrar”. “És una qüestió que resulta incòmoda. La meva trajectòria antifeixista és coneguda. M’he trobat amb la informació quan ha sortit a la llum”, ha manifestat. Tanmateix, la presidenta de Junts ha intentat justificar la decisió del seu equip legal, el qual ha definit com a “lluitadors antifeixistes” i defensors de drets i llibertats, afirmant també que “hauríem de preguntar-nos per què es posa el focus sobre el pèrit“.

Et pot interessar  Borràs, al PSC: "Què farà Illa si Puigdemont és detingut en el seu debat d’investidura?"

En aquest sentit, Borràs ha assegurat que la filtració del nom del pèrit busca “desviar l’atenció” sobre el contingut del peritatge, el qual fa dos anys que està fet. Segons afirma Borràs, la prova, que ja està presentada, “qüestiona” els famosos correus electrònics inclosos en la causa de la gestió de la ILC: “Segurament el que es volia és que es retirés la prova. I això no passarà”, ha dit. La presidenta de Junts ha assenyalat que Hellín també ha treballat fent formació per diversos cossos policials.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut