Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024
Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024

Bolaños resta importància a les crítiques de Junts sobre l’aplicació de l’amnistia

El ministre destaca que la norma ha beneficiat "més de 100 persones", però obvia deliberadament que la meitat són policies espanyols acusats de brutalitat

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, no ha donat importància ni al desmarcatge de Junts dels grups que van propiciar la investidura de Pedro Sánchez, ni a les crítiques del partit independentista sobre l’esbiaixada aplicació de l’amnistia que fan alguns jutges i el Tribunal Suprem. Bolaños, en el que sembla més una burla, ha recordat que la llei “està aprovada” i que “s’ha aplicat més de 100 persones”, la meitat de les quals, però, són policies.

Publicitat

“No hi ha cap novetat: la llei està aprovada i s’està aplicant per part dels tribunals, i hi ha procediments judicials oberts amb recursos presentats per les parts”. “Deixem que aquests recursos tinguin el seu recorregut judicial i que es resolgui el que procedeixi” ha dit Bolaños, en ser preguntat sobre les crítiques de Junts a l’aplicació de l’amnistia.

D’altra banda, el ministre espanyol tampoc no s’ha mostrat preocupat pel fet que Junts votés a favor de les peticions del PP per fer comparèixer Pedro Sánchez, María Jesús Montero i Óscar Puente per tal que donessin explicacions sobre Puigdemont i la seva amnistia, el finançament català i el “caos ferroviari”. El PSOE va salvar-se pels pèls de comparèixer, tot i el ‘sí’ de Junts, fet que ha donat empenta als socialistes. Així, Bolaños s’ha mostrat convençut que la legislatura continuarà els pròxims tres anys.

Segons el ministre espanyol, l’únic rellevant és que totes les iniciatives del PP van acabar caient. Ha recordat que el seu executiu està decidit a presentar al Congrés el projecte de pressupostos per al 2025. “Seran els grups els que hauran de decidir si s’hi sumen, i si no hauran d’explicar als ciutadans perquè no desitgen que el país afronti els problemes de la ciutadania”. “El govern espanyol continuarà buscant acords, dialogant amb tothom, i ho aconseguirem durant els tres anys que queden de legislatura”, ha dit.

Et pot interessar  Podemos reafirma les sospites que el PSOE va enganyar ERC amb el finançament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut