Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Bolaños diu que totes les parts personades en la llei d’amnistia “excepte Vox” discrepen amb la posició del TS

El Ministre de la Presidència demana esperar a la resolució judicial i referma que és una llei "molt clara"

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que “només Vox” està d’acord amb la qüestió d’inconstitucionalitat que el Suprem va plantejar al Tribunal Constitucional al juliol contra la llei d’amnistia. “Totes les parts personades en la llei discrepem amb els arguments jurídics i les valoracions polítiques de la qüestió, també la Fiscalia i l’Advocacia General de l’Estat”, ha argumentat el ministre aquest dimarts. Bolaños ha reiterat que la llei és “molt clara” i que ara només cal “esperar a la resolució judicial”. Així, ha defensat l’ordre de detenció contra l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, tot i la discrepància amb els arguments del TC. “En un estat de dret s’espera a les resolucions”, ha remarcat.

Publicitat

El ministre s’ha mostrat confiat en poder “aplicar amb total normalitat” la llei d’amnistia i ha insistit que cal esperar a la pronunciació de la Sala d’Apel·lacions del TS. “Esperem que aculli els arguments jurídics d’una llei amb una claredat tan meridiana com aquesta”, ha agregat Bolaños.

Govern d’Illa

D’altra banda, el ministre també s’ha referit a la constitució del nou executiu català, encapçalat pel líder del PSC, Salvador Illa. Bolaños ho ha celebrat i ha assegurat que és “la notícia més important de la darrera dècada” a Catalunya. “Suposarà obrir una nova etapa on el prioritari seran els problemes dels ciutadans i el foment de la cohesió territorial i social” ha augurat.

Et pot interessar  Vilagrà i Bolaños es reuneixen avui al Palau de la Generalitat
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut