Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Batlle reconeix que les possibilitats d’un pacte de govern a la ciutat “s’han complicat molt” pel període electoral

Tot i que l'executiu municipal de Collboni governa en minoria, el tercer tinent d'alcaldia afirma que té "ambició"

|

- Publicitat -

El tercer tinent d’alcaldia de Barcelona, Albert Batlle, ha reconegut aquest dimarts que el canvi d’escenari pel període electoral, amb l’anticipació de les eleccions catalanes del 12 de maig, fa més difícil arribar a un pacte de govern a la ciutat. “Tot plegat s’ha complicat molt”, ha dit en una entrevista a La 2 i Ràdio 4. Batlle ha defensat que l’actual executiu, format en solitari pels socialistes, té “ambició”. “És un govern curt, però molt cohesionat”, ha afegit. En l’àrea de Seguretat, de la qual és responsable, ha anunciat que les unitats territorials de la Guàrdia Urbana (GUB) de Sants-Montjuïc i Sant Martí tindran torns de nit propis a partir d’aquest cap de setmana, com ja tenen els districtes de Ciutat Vella i l’Eixample.

Publicitat

La Guàrdia Urbana reforça les Unitats Nocturnes Operatives amb un torn de nit propi a Sants-Montjuïc i a Sant Martí, que fins ara treballaven de forma conjunta amb Les Corts i Sant Andreu, respectivament.

Aquests dos districtes s’afegeixen a Ciutat Vella i l’Eixample com els que tenen torn de nit propi, mentre que hi haurà una unitat territorial nocturna que cobrirà Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia i una altra, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, aquest model atorga “una “major coherència” en la gestió dels territoris i amplia l’estructura organitzativa per “donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutadania” i “millorar la seguretat i la convivència”.

El consistori destaca que des del 2021 la Guàrdia Urbana ha augmentat de forma progressiva la presència en el torn de nit i ha passat de quatre unitats nocturnes el 2020 a sis i de 435 agents, a 746, un 71,5% més. La majoria dels efectius destinats al torn de nit pertanyen a les Unitats Territorials; la resta a unitats centralitzades com la Divisió de Trànsit, la UREP (Unitat de Reforç d’Emergències) o la Sala Conjunta.

Et pot interessar  Batlle diu que el dispositiu de Sant Joan estava "absolutament dimensionat" i titlla de "lamentable" la reacció de TriasxBcn
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut