Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

Barrientos, còmplice amb Illa en l’obertura de l’any judicial

El jutge antiindependentista i president del TSJC demana al nou CGPJ que defensi els jutges davant “d’insults i desqualificacions”

|

- Publicitat -

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha agraït aquest divendres al president de la Generalitat, Salvador Illa, la seva presència en l’acte d’obertura de l’any judicial de Catalunya, al qual feia més d’una dècada que no assistia cap president del Govern. “Recuperem una tradició d’institucionalitat que mai havia d’haver-se perdut”, ha dit. També ha demanat al nou Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que defensi els jutges i magistrats que reben “desqualificacions i insults” per part d’altres poders de l’Estat. “Catalunya ha estat una mostra eloqüent d’això”, ha lamentat.

Publicitat

En el seu discurs durant l’acte, Barrientos, que segurament és l’últim cop que el presideix, perquè serà substituït aviat, ha dit que la presència d’Illa mostra el suport del Govern als jutges i magistrats. Així mateix, el jutge ha mostrat la seva satisfacció per la recent renovació del CGPJ després d’anys de bloqueig.

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, també ha fet un resum de la memòria del ministeri públic del 2023. Ha explicat que es van obrir 243.000 diligències prèvies, un 7,5% més que el 2022. De les més de 3.000 peticions de presó provisional, un 6% més que un any abans, els jutges en van acceptar dues terceres parts. Però Bañeres també ha lamentat la lentitud de la justícia, i que les dilacions indegudes hagin passat de ser una excepció a un atenuant relativament habitual. No obstant això, ha refermat el compromís dels 418 fiscals catalans, tot i avisar que la plantilla és insuficient.

A l’acte, a banda d’Illa, hi ha acudit els consellers de Justícia i Interior, Ramon Espadaler i Núria Parlon, respectivament, el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, la síndica de greuges, Esther Giménez-Salinas, el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, vocals del CGPJ, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, representants d’altres cossos policials i de l’exèrcit i de col·legis professionals, entre altres.

Et pot interessar  Illa vol que Catalunya “recuperi el lideratge econòmic d’Espanya” sense solucionar abans el dèficit ni l'espoli fiscal

A l’inici de l’acte s’han entregat distincions als magistrats que l’any 2023 van complir 25 i 35 anys de carrera i també s’ha fet un reconeixement als que es van jubilar.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut