Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Barcelona condemna el tretzè feminicidi a Catalunya: “Necessitem ser una sola veu contra les violències masclistes”

Al llarg d'aquest any, vuit dones i cinc criatures han estat assassinades per homes que exercien la violència masclista i vicària

|

- Publicitat -

Aquest divendres, la plaça de Sant Jaume de Barcelona ha acollit l’acte de record a la tretzena víctima de violència de gènere de Catalunya aquest any, que ha consistit en un minut de silenci encapçalat per la consellera d’Igualtat, Tània Verge, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Els representants polítics han condemnat el feminicidi d’una dona a Horta-Guinardó aquesta setmana, el tretzè crim masclista d’aquest any a Catalunya. Fins ara, vuit dones i cinc criatures han estat assassinades per violència masclista.

Publicitat

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha fet una crida a les dones que pateixen violència masclista perquè utilitzin els serveis d’acompanyament disponibles i el telèfon 900 900 120. Verge també ha adreçat un missatge als veïns i entorns de les víctimes, recordant-los que també poden trucar a aquest número per oferir suport.

“A totes les dones de Catalunya, estem al vostre costat”, ha afirmat Verge, destacant la necessitat d’una “responsabilitat col·lectiva” per acabar amb les violències masclistes. La consellera ha subratllat la importància de ser una “sola veu” en la lluita contra aquesta xacra social.

Et pot interessar  Barcelona vol reordenar la Teixonera per encabir-hi més habitatge i equipaments públics
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut