L’exdiputat anticapitalista, Antonio Baños, torna a posar de manifest l’actual catalanofòbia que hi ha a les institucions espanyoles.
En aquest cas, el seu dard ha fet diana en aquelles forces de la cambra baixa espanyola que es fan dir “esquerra plural i fraterna”. Baños ha donat a entendre que la seva argumentació no té cap mena de sentit, si no és la d’enfortir el “supremacisme lingüístic” en detriment del català.
Per tant, explica que si tal com diuen “Incloure el català a Netflix no és important”, no suposa una concessió gaire difícil de fer, a canvi, entre altres termes, d’uns pressupostos generals de l’Estat, que si no s’aprovessin, podrien portar al Gobierno a unes eleccions anticipades.
Així, doncs, no hi ha motiu per oposar-se. En canvi, si sí que ho consideren rellevant, estan donant validesa a l’argument que afirma que el fet que hi hagi accés al català en una plataforma de distribució de productes audiovisuals en permet incentivar l’ús.
És a dir, que si es neguen a què les plataformes de distribució de continguts hagin de complir l’Estatut i posar continguts doblats en català, en el fons és perquè no volen promoure la llengua catalana.
Cal recordar que la indústria catalana de continguts audiovisuals és una de les més potents en l’estat i competeix directament amb les produccions a Madrid. Es pot extreure, per tant, que hi ha certs interessos comercials en anar en contra de la indústria audiovisual catalana.
Baños, com és habitual, ha estat clar i contundent: “Quin és el problema en incloure el català a Netflix? O el problema segueix sent el vostre supremacisme lingüístic compartit amb la dreta imperial?” ha etzibat.
A ver, izquierdita plural y fraterna. Si incluir catalán en Netflix no es importante, qué problema hay en incluir el catalán en Netflix? O el problema sigue siendo vuestro supremacismo lingüistico compartido con la derecha imperial?
— Antonio Baños (@antoniobanos_) October 26, 2021