Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Balcells aposta per reforçar la prevenció i avisar abans els Mossos si es preveu un aldarull a un centre sanitari

|

- Publicitat -

El conseller de Salut en funcions, Manel Balcells, ha apostat aquest divendres per reforçar els mecanismes de prevenció i avisar abans els Mossos d’Esquadra si es pot preveure d’alguna forma que es produirà un aldarull en un centre sanitari. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha mostrat la seva preocupació pels últims episodis d’agressions als hospitals Josep Trueta i de Terrassa, i ha assegurat que es reforçaran els protocols de seguretat, d’autoprotecció i també de prevenció, tot i admetre que a vegades és difícil anticipar el que pot passar. Balcells ha indicat que no es poden posar Mossos a tots els centres, però ha recordat que en àrees més conflictives ja hi ha guàrdies jurats, i es poden incrementar si els centres ho consideren.

Publicitat

Balcells ha indicat que cal reactivar els protocols de prevenció, formació i protecció. “En el cas que es pugui preveure una situació més conflictiva, aquesta coordinació amb els Mossos s’ha de refrescar, s’ha de veure quin són els interlocutors i repassar, preveure al màxim”, ha argumentat.

També ha assenyalat que cal incidir en la formació dels propis professionals, perquè tinguin clares les mesures de protecció que han de tenir, i repassar els protocols d’actuació del propi centre pel que fa a la seva coordinació amb els Mossos. “Que puguem mirar de quina manera podem preveure aquestes situacions de conflicte i, amb la complicitat de Mossos, activar els protocols si pot ser una mica abans”, ha afegit.

Balcells ha explicat que aquest tipus de situacions que s’han vist al Trueta i a Terrassa també es donen als centres d’atenció primària, on són més comunes les agressions de tipus verbal i als metges. En el cas dels hospitals ho pateix més el personal d’infermeria. Ja hi ha botons d’alerta i també hi ha guàrdies jurats a les zones més conflictives, que ha indicat que també es poden ampliar si el centre ho considera necessari. A Catalunya es registren 43 agressions per cada mil habitants, però ha opinat que la xifra és la més elevada de l’Estat perquè hi ha un observatori que ho vigila i ho registra millor.

Et pot interessar  Balcells diu que s'atendran les urgències i només ajornaran cirurgies programades: "La ciutadania no ha de patir"

El conseller ha negat que els protocols no estiguin funcionant en aquest moment, però sí que ha reconegut que “cal revisar-los, actualitzar-los i posar-los en fresc en el sentit que tothom els tingui present”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut