Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

Ayuso presenta al Constitucional un recurs contra la totalitat de la llei d’amnistia

Els presidents populars avancen en la seva ofensiva contra la llei i anuncien que recusaran tres magistrats per la seva "vinculació ideològica amb el PSOE"

|

- Publicitat -

La incendiària presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha liderat l’ofensiva que les comunitats presidides pel PP volen dur a terme contra la llei d’amnistia. Aquest dilluns, Ayuso, en nom de la Comunitat de Madrid, ha presentat un recurs contra la totalitat de la norma al Tribunal Constitucional (TC), després que el PP registrés el passat dijous un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei davant el mateix tribunal.

Publicitat

Després de presentar el recurs, Ayuso també ha avançat que des del PP recusaran tres magistrats del tribunal, Cándido Conde-Pumpido, Juan Carlos Campo i Laura Díez, per la seva “pública i notòria vinculació ideològica amb el PSOE“. Durant un esmorzar informatiu a Nova Economia, la dirigent del PP ha indicat que la Comunitat de Madrid no es pot quedar “de braços plegats davant el major acte de corrupció política que s’ha perpetrat en la història de la democràcia”.

Paral·lelament, i continuant amb l’ofensiva popular contra la llei, el govern valencià liderat per Carlos Mazón es reunirà a partir de les cinc de la tarda de manera extraordinària per aprovar un recurs contra l’amnistia, també al Tribunal Constitucional. Les dues comunitats autònomes han decidit presentar aquests recursos després de l’aval dels respectius òrgans jurídics consultius.

Et pot interessar  Conde-Pumpido recorda, a les portes d'abordar l'amnistia, que les decisions del TC són d'obligat compliment
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut