Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Ayuso anuncia una nova rebaixa a l’impost de successions i donacions a la Comunitat de Madrid

La presidenta madrilenya diu que els diners han de ser per als ciutadans i no per als "socis i l'exèrcit d'assessors" de Sánchez

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dijous noves rebaixes fiscals a l’impost de successions i donacions. Durant el debat sobre l’estat de la regió, ha explicat que la bonificació per a les operacions entre germans i entre oncles i nebots per consanguinitat s’elevarà del 25% al 50%. A més, s’implementarà una bonificació del 100% per a les donacions esporàdiques entre particulars que siguin inferiors a 1.000 euros. “Continuarem abaixant els impostos, és un compromís que vam adquirir amb els madrilenys a les urnes”, ha destacat la dirigent popular abans d’afirmar que els diners han de ser per als ciutadans, i no per als “socis de Sánchez o el seu exèrcit d’assessors”.

Publicitat

L’executiu madrileny estima que aquestes noves rebaixes fiscals, que entraran en vigor l’any vinent, suposaran un estalvi de gairebé 130 milions d’euros anuals i beneficiaran al voltant de 13.000 ciutadans de la comunitat. En la seva argumentació, Díaz Ayuso ha assegurat que l’impost de successions és “anacrònic, injust i confiscatori”, ja que castiga doblement l’estalvi i perjudica totes les classes socials.

D’altra banda, Madrid ampliarà també l’àmbit d’aplicació d’una deducció vinculada a l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). L’edat màxima per poder aplicar la mesura destinada al lloguer d’habitatge habitual es farà pujar dels 35 als 40 anys. Aquesta mesura beneficiarà prop de 45.000 contribuents addicionals als 65.000 actuals, generant un alleujament fiscal de cinquanta milions d’euros anuals.

Segons ha detallat la comunitat en una nota de premsa, la mesura es suma al projecte de llei de rebaixes impositives que s’està tramitant ja al parlament madrileny. La iniciativa inclou quatre noves deduccions a l’IRPF dirigides a arrendadors que posin a llogar habitatges que hagin estat en desús, a mitigar l’increment dels préstecs hipotecaris de renda variable per la pujada de tipus d’interès i a la lluita contra la despoblació ajudant a joves menors de trenta anys que es fixin el domicili habitual en municipis de menys de 2.500 habitants.

Et pot interessar  Ayuso presenta al Constitucional un recurs contra la totalitat de la llei d'amnistia

Els ciutadans podran sumar aquestes deduccions a una bonificació addicional del 100% en els impostos de Transmissions Patrimonials en cas d’adquisició d’habitatge de segona mà, i d’actes jurídics documentats, en cas d’habitatge nou. L’impacte total de l’estalvi de totes aquestes rebaixes impositives és de 118 milions d’euros.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut