Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Ayuso activa el primer recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia

La popular diu que és la llei "més corrupta de la democràcia" i recorda que té tres mesos

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dimecres la posada en marxa del primer recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia als encausats del procés, que va entrar en vigor aquest dimarts amb la seva publicació al BOE. “Tal com havíem anunciat, a la reunió d’avui el consell de govern de la comunitat ha encarregat al seu servei d’advocats la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra l’amnistia que va entrar en vigor ahir”, ha dit en roda de premsa. Ayuso ha remarcat que tenen tres mesos per entrar el recurs al Tribunal Constitucional (TC). La popular també ha avisat que l’amnistia és la llei “més corrupta de la democràcia” i una “violació” dels pilars de la constitució.

Publicitat

El govern madrileny va encarregar fa uns dies un informe als seus serveis jurídics per veure si era viable el recurs. Tal com ha indicat la popular, els seus assessors han avalat recórrer la norma, que ha descrit com una “infàmia” i d’atac a la seguretat jurídica, la igualtat i la separació de poders. “No cal córrer sense fer les coses com cal”, ha apuntat Díaz Ayuso en ser preguntada pels temps que treballa Madrid en el seu recurs.

“Es tracta d’una llei redactada al dictat dels qui van promoure una de les ruptures més greus de la convivència democràtica al nostre país i que, per descomptat, no acaba res”, ha alertat Díaz Ayuso. A parer seu, la norma anirà seguida d’un referèndum de secessió i la ruptura, de nou, de l’ordre constitucional.

Per la presidenta de la comunitat, l’amnistia danya “el bon nom” de l’Estat i la confiança dels socis internacionals i els mercats. “Deixa Espanya dèbil i sota sospita”, ha asseverat. Per aquest motiu, ha agregat, cal oposar-se a una norma que també perjudica els treballadors públics, al rei Felip VI i a les forces i cossos de seguretat.

Et pot interessar  Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

“Davant l’escàndol de l’amnistia, la Comunitat de Madrid no es quedarà de braços plegats. Per això actuem amb la Constitució a la mà i recorrent aquesta infàmia al TC amb la confiança que una llei que va en contra dels elementals principis del nostre estat de dret”, ha reblat.

Resposta a Sánchez

Díaz Ayuso també ha respost al president del govern espanyol, que avui ha plantejat un ultimàtum al PP si no s’avé a pactar la renovació del Consell General del Poder Judicial. Per la presidenta, el “matonisme” del líder socialista mostra que serà cada cop un president “més autoritari” i “ultra esquerranós”.

La presidenta també ha comentat les afirmacions de Sánchez dient a TVE que “la ‘màquina de fang'” té la seva “seu social” a la Comunitat de Madrid”. “Em sorprèn que el president rodejat d’investigacions de l’UCO, de la trama del ‘cas Koldo’ o el ‘cas Tito Berni’, els prostíbuls i els paradisos fiscals… Ens vingui als altres a dir aquestes coses. Nosaltres som els primers en sanitat, ocupació, turisme”, ha argumentat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut