Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

ÀUDIO | Bayona confessa que el 6 i 7 de setembre del 2017 van ser els dies “més complicats” de la seva vida professional

|

- Publicitat -

L’exlletrat major del Parlament Antoni Bayona ha revelat en una entrevista a Rac 1 que els dies 6 i 7 de setembre del 2017 van ser els “més complicats” de la seva vida professional. Amb la perspectiva de cinc anys d’aquelles dates, fa una autocrítica i considera que va ser un error aprovar a l’inici de la legislatura una resolució apostant per la unilateralitat.

Publicitat

De fet, considera que aquest fet va desencadenar que el Tribunal Constitucional l’anul·lés i que la Mesa quedés “compromesa”. D’altra banda, l’encara lletrat de la cambra catalana apunta que s’hauria de “revisar” l’article 25.4 del reglament que ha permès la suspensió de la Laura Borràs. Segons ha dit, l’actual article deixa “molts dubtes” sense resoldre.

Segons ha exposat Bayona, les anomenades lleis de desconnexió no es van tramitar per la via habitual perquè hi havia l’advertiment del TC sobre possible i sonada “desobediència”. Per aquest motiu, concreta que es van dur a terme a través d’un article del Parlament per permet alterar l’ordre del dia. Una via que Bayona ha qüestionat. Per la banda, l’expresidenta de la cambra baixa, Carme Forcadell, s’ha refermat en la seva actuació durant els plens en què es van aprovar les anomenades lleis de desconnexió: “No em vaig equivocar, vaig fer el que havia de fer”.

Malgrat que ho tornaria a fer, Forcadell admet que van ser unes jornades “molt caòtiques” al Parlament, però no ho ha atribuït a la Mesa sinó a les múltiples peticions de reconsideració de l’oposició que van aturar el ple repetidament.

Et pot interessar  Rovira reivindica les dones feministes en política al costat de Forcadell després de proposar-la per a presidir ERC
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut