L’activista Adrià Carrasco ha dit que la compensació més correcta seria “que la Guàrdia Civil deixés les armes i es dissolgués l’Audiència Nacional”. En declaracions a Catalunya Ràdio, s’ha mostrat content per l’arxivament de la causa i haver tornat a Catalunya, però “enrabiat i preocupat” per la “pràctica d’acusar de terrorisme”. “No sóc ni la primera ni la última víctima d’un muntatge policial”, ha manifestat. Ha afirmat que des del primer moment no tenien res contra ell, només “fum i teatre”. Ha reconegut que el moviment independentista ha perdut força, ha assegurat que no col·laborarà amb cap partit el 14-F i ha dit que els ciutadans han de “deixar de confiar” en l’actual sistema polític i no retardar més el moment d’anar “tots junts”.
Segons Carrasco, l’Audiència Nacional és un tribunal “aberrant i d’excepció que mai hauria d’existir en un estat suposadament de dret”. Ha acusat també l’Estat de practicar “muntatges policials” des del Franquisme.
“Només el poble salva el poble”, ha assegurat. I és que segons Carrasco, els partits “estan en picabaralles constants” i ha apuntat que cal “assumir riscos i sacrificis”. En el seu cas, ha assegurat tornar a casa “amb conviccions més sòlides i amb moltes ganes de seguir donant canya”. “Per a mi això és una victòria”, ha insistit.
D’altra banda, ha afirmat que aquests “muntatges policials” no són només cosa de l’Estat sinó que també hi ha operacions “orquestrades pels Mossos a ordres de la Generalitat”. ”
Tot i l’arxivament, ha expressat que té “recels” cap a la justícia que fan que no se’n refiï gaire.
L’endemà d’haver tornat a casa després de tres anys d’exili, l’activista d’Esplugues de Llobregat parla d’alegria però també diu que està enrabiat i preocupat. “Com pot ser que ens acusessin de terrorisme i després quedi en no res”. Assegura que “només volien aixafar la lluita que hi havia”. La jutge ha arxivat la causa per falta de proves.
Podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Adrià Carrasco aquí: