Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Asens defensa que ERC presideixi la Mesa del Parlament: “Una suma progressista és viable”

El candidat critica "la demagògia" de Vox i Cs en la campanya i insta els grups catalanistes a treballar junts a Europa

|

- Publicitat -

El candidat dels Comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, s’ha mostrat partidari que ERC presideixi la Mesa del Parlament de Catalunya de cara a la pròxima legislatura. “Nosaltres defensem que una suma progressista és viable, i creiem que ha de quedar reflectida en la nova presidència del Parlament, que no té per què estar en mans del PSC”, ha apuntat aquest divendres en un contacte informatiu des del Port de Tarragona. Al mateix temps, Asens ha fet una valoració general de la campanya electoral que arriba al seu final, on ha criticat la “demagògia i els insults” de Vox i Cs i on també ha fet una crida a les forces “catalanistes” al Parlament Europeu per treballar plegats i “defensar els interessos comuns”.

Publicitat

Sobre la Mesa del Parlament, el dirigent dels Comuns creu que aquesta ha de ser “objecte de negociació” i que una presidència d’ERC és un escenari que “no desagrada”. En qualsevol cas, ha deixat clar que la decisió no depèn d’ell i que és la comissió negociadora dels Comuns la que s’encarrega de les converses.

Valoració de la campanya electoral

El dia en què tanca la campanya electoral del 9-J, Asens creu que en els darrers dies ha imperat un ambient de “cordialitat i respecte” entre les formacions polítiques. “L’excepció ha estat l’extrema dreta [Vox] i Ciutadans, que han utilitzat la demagògia i els insults en diverses ocasions”, ha lamentat.

En aquest sentit, el cap de llista dels Comuns ha volgut posar en valor “allò que uneix” per defensar “els interessos del país” -ha parlat d’autogovern, de les institucions catalanes, la cultura i la llengua- des del Parlament Europeu i la resta d’institucions comunitàries. “Catalunya ha sigut forta en el passat quan hem treballat des d’aquests espais de lleialtat i quan s’ha imposat l’interès del país per sobre els interessos dels partits”, ha resumit.

Et pot interessar  La CUP començarà al Grup Mixt però explora una reforma del reglament per no compartir espai amb Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut