Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Asens creu que ERC necessita temps per “digerir” el 12-M: “O govern progressista o repetició electoral”

El candidat dels comuns a les europees avisa que si el 9-J guanya la dreta i l'extrema dreta es retallaran drets

|

- Publicitat -

El candidat dels comuns a les eleccions europees del 9-J, Jaume Asens, creu que s’ha de donar temps a ERC per “digerir” el resultat del 12-M ja que veu els republicans en un “moment d’introspecció”. En una entrevista a La Xarxa, Asens s’ha mostrat convençut que ERC apostarà per escoltar el resultat de les eleccions, que passa per “intentar entendre’s entre les forces d’esquerres”. “O govern progressista o repetició electoral, no hi ha més opcions”, ha afegit. De cara a les eleccions europees, Asens ha fixat combatre l’extrema dreta com un dels grans reptes i ha avisat que, si guanya la dreta i l’extrema dreta, es retallaran drets guanyats.

Publicitat

Asens ha afirmat que l’aritmètica que ha sorgit de les eleccions del 12-M és “molt tossuda”. Segons ha apuntat, els vots de Junts i ERC no són suficients per arribar a la majoria absoluta i necessiten el concurs del PSC, que ja ha dit que no donarà els seus vots ni per activa ni per passiva.

D’altra banda, Asens ha plantejat que a les eleccions europees hi ha dos projectes en disputa: el projecte de les polítiques neoliberals de retallades per salvar bancs i multinacionals i el projecte que no vol deixar ningú enrere i fer escuts socials.

Et pot interessar  Albiach reclama evitar "tacticismes" i avisa Illa que "s'hi ha d'esforçar i ser proactiu"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut