Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Asens, “convençut” d’arribar a una entesa amb Illa “malgrat que defensi un model colonial només per a turistes”

Defensa que els darrers anys els Comuns “han obligat a moure” els socialistes en temes com l’aministia

|

- Publicitat -

El candidat de Comuns Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, s’ha mostrat “convençut” que arribaran a una entesa amb el PSC per formar Govern i investir Salvador Illa. A preguntes de la premsa durant la presentació del cartell del 9-J, Asens ha persistit en un acord “tot i que avui Illa insisteixi en un model de país basat en el ciment i en una Catalunya com un parc temàtic, com si fos una colònia només per a turistes”. Ha admès així el distanciament entre programes però ha assegurat que també hi havia discrepàncies en les propostes de les dues formacions en les negociacions per formar govern a Madrid. “I hem demostrat que com capaços de moure els socialistes en moltes qüestions que ells no defensàven”, ha afegit.

Publicitat

Asens ha criticat que Illa i Pedro Sánchez “s’hagin penjat medalles” de mesures acordades els últims anys, “quan són qüestions que s’han posat sobre la taula des de Podem i Comuns”. S’ha referit així a la llei d’amnistia, la reforma laboral, el salari mínim interprofessional o la llei de l’eutanàsia. “Als socialistes se’ls obliga a moure, tot això no ho fan per voluntat pròpia”, ha etzibat el candidat europeu de Comuns Sumar des de Santa Coloma de Gramenet, on ha defensat la “persistència” de la seva formació.

Asens ha recalcat que “els socialistes votaven a favor de l’aplicació del 155 a Catalunya, volien detenir Puigdemont i aplicar la sentència del Procés”, i els ha retret que “parlessin de Catalunya com un problema de convivència i no un conflicte polític”. Per aquest motiu, ha demanat diferenciar els programes electorals de les meses de negociació, “on es pot demostrar que els socialistes s’han mogut en moltes qüestions”.

Et pot interessar  Llach alerta ERC que anirà cap al "suïcidi" si investeix Illa president de la Generalitat

“Estem convençuts que ara passarà el mateix”, ha augurat amb fermesa Asens, que ha dit que afrontaran l’inici de les negociacions amb Illa posant les seves propostes sobre la taula preveient que els socialistes “es mouran com ho han fet en el passat”. Ha advertit que “si no s’arriba a un acord d’investidura progressista, només queda la repetició electoral”.

Pel que fa a la porta oberta que Illa manté amb Junts i PP, Asens ha estat taxatiu i ha dit que “mai” negociaran “ni amb la dreta ni amb l’extrema dreta”. “No arribarem a acords sobre qüestions bàsiques amb aquests partits a l’hora de negociar la investidura”, ha recalcat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut