Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Arrimadas titlla la taula de diàleg de “pagament” de Sánchez a ERC

|

- Publicitat -

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dilluns que la taula de diàleg amb Catalunya és el “pagament” del president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, al suport que els partits “separatistes” li van donar en la investidura, alhora que ha criticat que no es faci el mateix amb altres comunitats autònomes.

Publicitat

En una entrevista a TVE, Arrimadas ha assenyalat que la “prioritat” del Gobierno és, al seu parer, “acontentar” els “separatistes”, per això es reunirà en la taula de diàleg. Per això, la líder de Cs opina que no és “compatible” que els de Sánchez mantinguin una trobada de diàleg amb Catalunya, en comptes de amb totes les comunitats.

Així mateix, Arrimadas ha traslladat que els catalans “constitucionalistes” no se senten representats per la taula de diàleg, ni per la Generalitat, ni per l’executiu espanyol perquè, segons considera, la majoria dels espanyols “no s’hi senten identificats”.

Amb tot, Arrimadas ha retret que alguns representants del govern espanyol aniran a la taula de diàleg com la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, o el ministre d’Universitats, Manuel Castells. Haz criticat que defensin, segons ella, que “Catalunya no és la mateixa nació que Espanya”. “El Govern d’Espanya ha comprat el marc separatista que és una taula entre Espanya i Catalunya”, ha postil·lat.

Segons Arrimadas, Sánchez ha “comprat” als “separatistes” la taula de diàleg perquè, segons l’opinió d’Arrimadas sobre el Gobierno, consideren la trobada com una reunió entre Espanya i Catalunya, com si fossin dues nacions diferents. La presidenta de Ciudadanos s’ha mostrat, com és habitual, enfurismada per la trobada de l’executiu català i espanyol, fet que evidencia la voluntat d’Arrimadas de no voler resoldre el conflicte polític català.

D’aquesta manera, d’Arrimadas  veient que no pot influir ni en la política catalana, ni en l’espanyola es limita a disparar retrets contra tothom i  no diu de manera clara quina és la via que defensaria la lider de Ciudadanos per resoldre el conflicte català, ja que amb aquestes declaracions s’ha mostrat contrària al diàleg entre els dos executius.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut