La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha celebrat que amb el suport del seu partit a la reforma laboral ERC i EH Bildu “han perdut poder de negociació”. “Gràcies a Cs perden Bildu i ERC”, ha reivindicat aquest dijous en la intervenció en el debat a la cambra baixa. Arrimadas ha reivindicat que “triomfa la sensatesa davant del sectarisme” per la “responsabilitat” de la formació que presideix. “Cs és un partit sensat amb sentit d’estat en els moments importants”, ha argumentat Arimadas, que ha opinat que és de “sentit comú” que l’acord del govern espanyol amb els agents socials tiri endavant.
“No és la norma de Sánchez ni de Díaz ni del govern espanyol” sinó dels agents socials, ha defensat la líder de Cs. Segons Arrimadas, la reforma laboral és la “norma menys sanchista de les que es poden aprovar en aquesta legislatura” i “s’assembla molt poc” al que defensava inicialment Unides Podem.
La líder del partit liberal ha afirmat que aprovar aquest text dona “seguretat jurídica” perquè implica “enterrar les soflames de l’esquerra” i “consolida elements de la reforma laboral de 2012”.
Suport de partits minoritaris
El diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, ha defensat el vot a favor de la reforma laboral “per l’origen i naturalesa” de l’acord, que neix del “consens” amb els agents socials la qual cosa veu un “avenç” per a l’estat espanyol.
El diputat del Partit Regionalista (PRC), José María Mazón, ha opinat que és “incomprensible” el vot en contra d’un acord tripartit que és “positiu per a tots”. Mazón ha justificat el ‘sí’ per “coherència” i ha dit que tombar la reforma laboral seria estar “allunyats de la societat”.
El diputat de Nova Canàries (NC), Pedro Quevedo, ha subratllat que la reforma laboral suposa un “avenç” en continguts i procediment en relació amb la de 2012, encara que calgui continuar treballant en més aspectes del mercat laboral.
Des de Coalició Canària, la diputada Ana Oramas ha defensat que cal “acceptar” l’acord del diàleg social.