Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Arrenca la votació per escollir el nou Secretariat Nacional de l’ANC, que s’allargarà fins dissabte

Entre els candidats cal destacar a Lluís Llach, Jordi Pesarrodona, Silvia Ventura, Joan Puig, Julià de Jodar o Toni Strubell

|

- Publicitat -

Aquest dimarts i fins dissabte els socis de l’ANC voten per escollir els 77 membres del nou Secretariat Nacional. Les votacions són telemàtiques i el mateix dissabte 18 de maig a la tarda es faran públics els resultats provisionals. Entre les persones que aspiren a formar-ne part hi ha noms destacats com el de l’economista i polític Uriel Bertran, el de l’historiador i advocat Josep Cruanyes, el de l’escriptor Julià de Jòdar, l’editor d’aquest diari Joan Puig, el del cantautor Lluís Llach, el del pallasso Jordi Pesarrodona (exvicepresident de l’Assemblea) o el del filòleg i polític Toni Strubell. Dissabte 25 de maig es constituirà el nou Secretariat Nacional i s’escollirà la presidència de l’entitat, la vicepresidència, la secretaria i la tresoreria.

Publicitat

Més de 100 candidatures es presenten a les eleccions del Secretariat Nacional de l’ANC. En concret són 107 candidatures, 21 més que a les eleccions del 2022. Els candidats opten al Bloc Nacional (28), al Bloc Sectorial (9), al Bloc Jove (3) i al Bloc Territorial (67).

Entre les 28 candidatures que opten al Bloc Nacional del Secretariat Nacional de l’ANC també hi ha el de l’empresari Joan Matamala, el de la professora Conxita Bosch, el de la magistrada Sílvia Ventura o el de l’empresària Eulàlia Sirvent.

Pel que fa al Bloc Territorial, hi ha tretze candidatures per a la Ciutat de Barcelona, una per a la sectorial Barcelonès Nord (que abasta Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet), dues per a la sectorial Barcelonès Sud (L’Hospitalet de Llobregat), tres per al Maresme, tres per al Baix Llobregat, cinc per al Vallès Occidental, dues per al Vallès Oriental i set per al Gironès.

Et pot interessar  L'ANC i l'UNPO denuncien a l'ONU "l'abús" d'acusacions de terrorisme per part de l'Estat espanyol

A més n’hi ha quatre per a l’Alt Penedès, quatre també per al Tarragonès, dues per al Baix Ebre, sis per al Segrià, tres per a la sectorial Bages, Anoia, Berguedà i Solsonès i Moianès, tres per a la sectorial Baixa Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribagorça, Alta Ribagorça i Vall d’Aran, quatre per a la sectorial Osona i Ripollès, una per a la sectorial Rosselló, Vallespir, Fenolleda, Capcir, Alta Cerdanya i Conflent i tres per al Conjunt de les Assemblees Exteriors.

Funcionament de les votacions

Tots els socis de ple dret poden votar al bloc territorial i nacional. Al bloc sectorial només hi poden votar els que estan inscrits en alguna assemblea sectorial, i al bloc jove hi poden votar els que tinguin menys de 35 anys.

Per cada bloc es poden votar dues terceres parts del total de candidatures que s’escullen. Dels 77 secretaris nacionals 57 s’escullen pel bloc territorial, 13 pel bloc nacional, 5 pel bloc sectorial i 2 pel bloc jove.

La votació és telemàtica però, durant els dies de votació, s’habilitaran punts d’assistència on voluntaris ajudaran a votar telemàticament a qui ho necessiti.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut