Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Aragonès rebutja ser l’interlocutor amb els sindicats d’educació i referma el seu suport a Cambray

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat ser l’interlocutor amb els sindicats d’educació. El cap del Govern ha reiterat que qui té “l’expertesa, el coneixement i la confiança” per dialogar amb la comunitat educativa és el departament d’Educació, amb “tot el Govern al costat”. De fet, ha subratllat que el conseller, Josep González-Cambray, té tot el seu suport per generar el “màxim d’acords possibles”.

Publicitat

En un contacte amb la premsa des de Berlín (Alemanya), després de visitar el centre de primera acollida per les persones refugiades d’Ucraïna, Aragonès ha valorat l’enquesta del CEO sobre la independència -entre altres qüestions. El president ha opinat que el descens del suport s’explica per la “repressió continuada”.

Aragonès ha insistit que té tota la confiança en el departament de Cambray i el mateix conseller, i ha asseverat que són ells els qui tenen el “coneixement exacte” per resoldre les “qüestions que generen neguit”. “Estic convençut que podrem arribar a acords”, ha afegit des de Berlín. El president també ha valorat l’enquesta del CEO, que situa que el 45,2% dels catalans i catalanes està d’acord amb l’avançament del curs escolar, i ha subratllat que és una “bona mesura”.

El suport a la independència, segons el CEO

El CEO també ha preguntat sobre el suport a la independència. El 53,3% no vol que Catalunya sigui independent i el 38,8% sí que ho vol. D’altra banda, una àmplia majoria, el 72,6%, defensa que es decideixi el futur del país en un referèndum.

Sobre això, Aragonès ha opinat que “probablement la repressió continuada” és el que “explica” aquesta “situació d’impàs”, juntament amb el fet que l’octubre del 2017 no s’haguessin assolit els “objectius marcats”. De totes maneres, el cap del Govern ha destacat que sí que hi ha una “àmplia majoria” que considera que el referèndum “és el camí”.

Et pot interessar  Aragonès i Sánchez es reuniran a Barcelona aquesta setmana enmig de les negociacions entre ERC i el PSC

Finalment, Aragonès ha donat tot el seu “respecte” per la “decisió personal” de l’expresident Quim Torra de no acudir al seu judici, aquest dijous al matí: “Va tenir tot el meu suport en el meu moment, i el té ara i sempre”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut