Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024
Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024

Aragonès pressiona Sánchez perquè “es mogui” amb el finançament i en la resolució del conflicte polític

Han abordat la situació política general i "altres assumptes d'interès comú", enmig d'un "clima cordial i de normalitat institucional"

|

- Publicitat -

Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez s’han reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat en el marc del traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Tots dos presidents s’han compromès a “culminar el compliment” dels acords que tenen pendents, alguns dels quals assolits en el marc de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez arran de les eleccions generals del juliol del 2023. La trobada, que és la primera oficial que mantenen des del desembre del 2023, s’ha produït enmig de les negociacions entre ERC i el PSC per a l’assoliment d’un model de finançament just semblant al concert basc a canvi del suport dels republicans a la hipotètica investidura de Salvador Illa. 

Publicitat

A través d’un text comú, el Govern i de la Moncloa han reiterat el seu compromís per a complir els acords pendents assolits entre els dos governs. Així, Aragonès i Sánchez han concretat i calendaritzat els acords i les transferències pendents. A la trobada, el cap del Govern en funcions ha pressionat el president espanyol perquè “es mogui” amb el finançament singular, segons fonts de Presidència. A la vegada, Aragonès ha insistit a Sánchez que cal avançar en la resolució del conflicte polític.

Aragonès, tal com tenia previst, ha insistit a Sánchez que cal accelerar el compliment de tots els acords pendents entre els dos executius. El traspàs de Rodalies o l’Ingrés Mínim Vital són dos dels acords que ja s’estan complint, però n’hi ha d’altres que cal “culminar” i que els dos presidents han tractat durant la trobada, segons fonts de Palau. Es tracta, per exemple, de la condonació de 15.000 MEUR del FLA, i l’impuls i el finançament del projecte per la instal·lació a Catalunya d’un centre tecnològic de producció de xips (Innofab).

Et pot interessar  El ridícul engany del PSOE per aconseguir el vot favorable d’ERC a Illa

El president en funcions també ha traslladat al cap del govern espanyol la seva posició sobre el finançament singular. Per això, durant la trobada Aragonès ha defensat que Catalunya ha de tenir un finançament “just i propi”, i ha recordat a que “s’ha de moure” en aquesta qüestió.

Pel que fa al comunicat de fonts de Palau i Moncloa, els dos presidents han abordat la situació política general i “altres assumptes d’interès comú”, enmig d’un “clima cordial i de normalitat institucional”. I han concretat i calendaritzat diferents transferències i acords pendents, com ara el servei de Rodalies, les beques i ajudes a l’estudi o les iniciatives d’investigació i desenvolupament.

Aragonès i Sánchez s’han compromès a “treballar per culminar” el seu compliment en benefici de la ciutadania de Catalunya.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut