Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Aragonès celebra l’amnistia i assegura que “també tindrem el referèndum”

La vicepresidenta en funcions, Laura Vilagrà, reivindica la llei com "un llegat del Govern republicà" però avisa que el conflicte no està resolt

|

- Publicitat -

El president del Govern en funcions, Pere Aragonès, ha celebrat l’aprovació definitiva de l’amnistia, a la vegada que ha assegurat que “també tindrem el referèndum”. El republicà, que els darrers mesos ha participat de tota la negociació de la llei d’amnistia, la qual també ha defensat davant el Senat espanyol i la resta de presidents autonòmics del PP i Vox, s’ha mostrat satisfet que aquesta promesa s’hagi complert, especialment per la repercussió que tindrà sobre els centenars d’independentistes represaliats.

Publicitat

“Avui guanya la democràcia. Avui guanyen els centenars de persones que han patit condemnes injustes i les seves famílies”, ha asseverat Aragonès en un missatge publicat pocs minuts després de l’aprovació definitiva de l’amnistia. El republicà ha insistit en el mateix missatge que “Catalunya ha de votar i votarà sobre el seu futur en llibertat”, en línia amb el que ha expressat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant el debat de la llei d’amnistia previ a la votació de la norma.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern en funcions, Laura Vilagrà, ha reivindicat la llei d’amnistia com “un llegat del Govern republicà” liderat per ERC la darrera legislatura, la meitat de la qual va ser en solitari. Vilagrà s’ha mostrat “molt satisfeta” amb el pas fet avui i ha afirmat que, malgrat el context de la política catalana, “no abandonaran ni un dia, ni un moment, la negociació política” amb l’Estat “per assolir l’objectiu de tenir un referèndum amb garanties i aplicable”. Amb tot, però, ha precisat que ara “l’eix de treball” és la seva implementació, i que caldrà fiscalitzar-la.

Et pot interessar  L'executiva d'ERC estudiarà divendres l'informe del jurista intern sobre el cas dels cartells contra els Maragall

La dirigent republicana ha avisat que el conflicte no està resolt perquè hi ha una altra “carpeta”, que és la del dret a l’autodeterminació, i que ha instat a “obrir aquesta legislatura”. En aquest sentit, ha insistit que “la pròxima estació és l’autodeterminació, una nova fase del conflicte polític, obrint la possibilitat de votar”.

Malgrat trobar-se el Govern en funcions i haver manifestat la intenció de passar a l’oposició quan hi hagi una nova investidura, Vilagrà ha assenyalat que “de moment queden uns mesos de treball i evidentment no abandonarem ni un dia la negociació política per assolir l’objectiu de tenir un referèndum amb garanties i aplicable”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut