Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Anticorrupció s’oposa a la recusació d’Aguirre, el jutge del ‘cas Volhov’

El magistrat va parlar obertament i sense imparcialitat sobre la causa, que està sota secret de sumari, en una entrevista a la televisió alemanya

|

- Publicitat -

La Fiscalia Anticorrupció ha rebutjat recusar el jutge Joaquín Aguirre, instructor del ‘cas Volhov’, el qual acusa l’independentisme català de relacionar-se amb Rússia per tal de desestabilitzar i danyar la suposada democràcia espanyola, segons ha avançat ‘El Nacional’. La recusació va presentar-la Gonzalo Boye, defensor en aquesta causa del cap d’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, perquè Aguirre va concedir una entrevista a la televisió alemanya on va parlar obertament d’aquesta causa, que està sota secret de sumari.

Publicitat

A l’entrevista a la televisió alemanya, Aguirre va assegurar, sense mostrar imparcialitat, que investiga la “ingerència russa en el procés independentista de Catalunya”. El jutge també va afirmar que hi havia una “influència directa de Rússia en el procés d’independència de Catalunya, donant suport al procés d’independència, amb la finalitat que Rússia desestabilitzés, primer, la democràcia espanyola i obrint la porta posterior a la infiltració en totes les democràcies liberals d’Europa Occidental”. Després de presentar la recusació, Boye també va preguntar al jutge degà de Barcelona si va autoritzar l’entrevista, preguntant també si “si se li va recordar al magistrat la prohibició legal de parlar sobre procediments que ell mateix està instruint”.

L’última paraula respecte a la recusació la té la secció 21 de l’Audiència Nacional, que ara, coneixent el posicionament de la Fiscalia, haurà de valorar les proves recollides per la magistrada instructora de la recusació, i resoldre si manté Aguirre al capdavant de la investigació o posar-hi un substitut. Seguint el procediment, la causa es troba aturada en aquests moments arran de la recusació.

Et pot interessar  Boye anuncia una querella contra el jutge Aguirre per "prevaricació"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut