Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

Anticorrupció demana l’ingrés de Zaplana a presó abans que la sentència pel ‘cas Erial’ sigui ferma

L’Audiència de València ha convocat una vista el 7 de novembre per escoltar els arguments de les parts i decidir

|

- Publicitat -

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat l’ingrés a presó de l’exministre del PP i expresident valencià, Eduardo Zaplana, després que el passat 15 d’octubre l’Audiència de València el condemnés a 10 anys i cinc mesos de presó pels delictes de prevaricació, suborn, falsedat i blanqueig de capitals en el marc del ‘cas Erial’. Ho ha avançat ‘El Periódico’ i ho han confirmat a l’ACN fonts judicials. La petició ha arribat malgrat que la sentencia no és ferma i es pot recórrer a través d’un recurs de cassació al Tribunal Suprem. La secció quarta de l’Audiència de València ha assenyalat una vista el proper 7 de novembre amb les defenses i el ministeri públic per escoltar els arguments de les parts i prendre una decisió.

Publicitat

Segons el rotatiu, la Fiscalia Anticorrupció ha al·legat per a aquest ingrés a la presó el risc de fuga davant la pena tan elevada. Així mateix, el diari ha apuntat que es tracta d’un criteri habitual del ministeri públic en casos de penes superiors a set anys, sobretot quan aquestes estan relacionades amb una condemna per corrupció.

Els magistrats de la secció quarta de l’Audiència de València, van considerar Zaplana responsable dels delictes de prevaricació, suborn, falsedat i blanqueig de capitals en el marc del ‘cas Erial’, relacionat amb l’adjudicació de les estacions de serveis de les ITV.

La sala també li va imposar 17 anys i 10 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic, uns altres tres per a l’exercici de la seva professió i multes per un import superior als 25 milions d’euros.

El tribunal el va absoldre d’un delicte de grup criminal però va decretar la intervenció de diferents bens i quantitats intervingudes durant la instrucció de la causa.

Et pot interessar  Francisco Camps es postula per tornar a la primera línia de la política

La sala també va condemnar cinc acusats més a penes d’entre un any i tres mesos i set anys i mig de presó, entre ells els empresaris Juan y Vicente Cotino i altres col·laboradors de Zaplana. Vuit persones més van quedar absoltes, entre elles l’expresident de la Generalitat valenciana José Luis Olivas.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut