Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Anomalia al Parlament: el PSC governarà amb els secretaris generals d’ERC durant el mes d’agost

Illa no pot acabar de confeccionar el 'sottogoverno' fin al 27 d'agost, quan es reunir`per segona vegada el consell executiu

|

- Publicitat -

El Govern liderat pel PSC de Salvador Illa només té hores de vida, però ja ha arrencat amb una situació del tot anòmala al Parlament de Catalunya. Tot i que els nous consellers i conselleres han estat nomenats i ja han pres possessió del càrrec, el ‘sottogoverno’, el govern rere el govern, ha quedat penjat de moment, sense cap nomenament tret de tres secretaris generals del total de setze càrrecs que hi ha. Així, seran els antics alts càrrecs, secretaris i directors generals independents ERC que governaran amb el PSC fins que Illa decideixi completar l’executiu. El partit republicà, però, no està d’acord amb aquesta mesura i ja ha manifestat el seu rebuig.

Publicitat

El PSC ha de nomenar els nous secretaris generals, secretaris sectorials i directors generals, així com el personal de confiança (gabinets i assessors). Tanmateix, el ‘sottogoverno’ de Salvador Illa no podrà completar-se fins al pròxim 27 d’agost, quan està prevista la segona reunió del consell executiu del Govern. Fins aleshores, els nous consellers i conselleres socialistes governaran amb els antics alts càrrecs republicans.

Fins ara, el PSC ha nomenat tres secretaris generals. El diputat socialista Jordi Terrades serà el secretari general de la portaveu i consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque. El també diputat Raül Moreno serà el secretari general de la consellera de Drets Socials i Inclusió, Mónica Martínez Bravo; finalment, el tercer secretari general conegut és Pol Gibert, que farà de secretari general de Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball.

Et pot interessar  Rovira no convenç a la militància de base, intensifiquen la campanya pel Sí
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut