Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024
Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024

L’ANC crida l’independentisme a mobilitzar-se el 13 de juliol contra “el cop d’estat judicial”: “Desobeïm els jutges. Independència!”

L'entitat també exigeix als partits catalans que forcin el govern espanyol a "enfrontar-se a les maniobres d’una judicatura en rebel·lia"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat que no pensa quedar-se de braços plegats davant el que denuncia que és un “cop d’estat judicial” en l’aplicació de la llei d’amnistia per part del Tribunal Suprem, així com un “atac a la democràcia i a la separació de poders”. Per això, l’ANC ha convocat una manifestació el 13 de juliol a les 5 de la tarda a la plaça Urquinaona de Barcelona, sota el lema “Desobeïm els jutges. Independència”. 

Publicitat

Aquesta setmana, el tribunal espanyol va anunciar que no amnistiaria Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Toni Comín i Lluís Puig per la suposada malversació del Procés, i que tampoc no aixecaria les ordres de detenció internacionals. Per contra, però, la injustícia espanyola ha aprovat la petició d’amnistia que van fer els 46 agents espanyols investigats per violència i brutalitat policial contra els votants de l’1-O a Barcelona, i tot fa pensar que els agents investigats per les mateixes causes a Girona també seran amnistiats. 

La principal entitat independentista catalana denuncia que aquests moviments no només suposen un “atac a la democràcia i a la separació de poders”, sinó que constitueixen un “cop d’estat judicial”, ja que s’extingeixen les causes judicials dels policies espanyols, mentre les dels líders independentistes i les de milers de ciutadans represaliats continuen endavant per pura repressió.

Durant la roda de premsa celebrada aquest dijous per anunciar la mobilització, el president de l’ANC, Lluís Llach, ha afirmat que l’estat de dret “està tocat de mort” i ha insistit que hi ha “un cop d’estat judicial”. A més, ha afirmat que s’està negant la divisió de poders des del moment que “es rectifica potinerament una llei aprovada pel Congrés dels Diputats”. Llach també ha remarcat que ara els exiliats són “víctimes d’una judicatura prevaricadora”.

Et pot interessar  Puigdemont i Alay es querellen contra el jutge Aguirre acusant-lo de prevaricació i malversació

Llach també ha explicat que s’ha contactat amb altres entitats independentistes per plantejar la necessitat de “protestar enèrgicament” i ha fet una crida a adherir-se a la manifestació. El president de l’entitat ha exigit als partits catalans que donen suport al govern espanyol que “tenen l’obligació de forçar-lo a enfrontar-se” a les maniobres d’una judicatura en rebel·lia. “Com a representants de la societat civil, ens sentim amb el dret, i tenim l’obligació, d’alçar-nos contra aquesta conculcació dels nostres drets”, ha proclamat.

Amb el lema “Desobeïm els jutges. Independència”, la mobilització recorrerà la Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. Allà, l’entitat vol aprofitar per exigir al Govern i als partits independentistes que “s’enfrontin” al govern espanyol i el forcin a oposar-se a “les maniobres d’una judicatura en rebel·lia”.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut