Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024
Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024

L’ANC denuncia hi ha un “nou pres polític” arran de l’empresonament d’Abel Mora i recorda que “no hi ha normalització possible”

Exposa que aquest nou empresonament polític "evidencia que el Regne d’Espanya continua determinat a retenir Catalunya per la força"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es posiciona al costat de l’independentista empresonat injustament Abel Mora, que el passat 30 de maig va ingressar a la presó de Brians per a complir una condemna de 3 anys i mig, acusat de ser el coautor d’un delicte de lesions contra un manifestant partidari del sindicat espanyolista JUSAPOL. L’ANC s’ha mostrat contundent contra aquest nou acte desproporcionat de repressió, i assegura que l’Abel “és un nou pres polític” i “una nova víctima de la causa general contra l’independentisme, la persecució judicial iniciada el 3 d’octubre.

Publicitat

L’ANC recorda a través d’un comunicat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va reconèixer els independentistes catalans com un “Grup Objectivament Identificable”. En aquest sentit, exposa algunes de les irregularitats del judici, com ara que els mateixos magistrats reconeixen que l’agressor va ser una altra persona o que se l’acusa únicament de vigilar el vagó. Amb tot, l’entitat matisa que l’agressió va coincidir amb la manifestació del sindicat policial ultradretà de JUSAPOL, però que és precisament al jove independentista de qui en la sentència es destaca que té “postulats independentistes de tall anarquista”. Per tot això, l’ANC exposa sense embuts la realitat de l’encarcerament del jove independentista: “l’empresona per ser independentista“.

L’entitat avisa que “és tota una advertència” el fet que l’Abel Mora fos empresonat el mateix dia de l’aprovació de la llei d’amnistia, que suposadament ha de normalitzar la vida institucional, política i social a Catalunya. Per això, recorda a les formacions independentistes d’ERC i Junts, precisament les que van pactar la llei d’amnistia amb l’executiu espanyol, que “no hi ha normalització possible, perquè el conflicte entre Catalunya i Espanya es manté intacte en tots els seus àmbits: institucional, perquè Catalunya es regeix per un Estatut que no és el que van votar els seus ciutadans; polític, perquè no es reconeix el dret a l’autodeterminació de la nació catalana, i social perquè els 22.000 milions d’espoli fiscal anual ataquen els fonaments de l’estat del benestar català (educació, sanitat, ajudes a la dependència, habitatge social, rodalies, etc.)”.

Et pot interessar  Desenes de persones marxen fins a Brians per a denunciar l’empresonament polític de l’Abel Mora en ple 9-J

Amb tot, l’Assemblea conclou que aquest nou acte de repressió política “evidencia que el Regne d’Espanya continua determinat a retenir Catalunya per la força, sense el consentiment dels catalans”. I recomana, davant aquest “abús”, que el poble català emprengui la via de la desobediència civil, tal com han fet “tantes nacions i tants col·lectius, amb  referents com Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela o Václav Havel”. “La via de la resistència pacífica exigeix no tenir por a la judicatura espanyola ni a la presó”.

Finalment, l’Assemblea reconeix el sacrifici d’Abel Mora com un “exemple del coratge imprescindible per continuar el conflicte amb Espanya”. Per això, l’entitat afirma que estarà al seu costat “en tot allò que necessiti i ens demani”.  L’ANC durà a terme una marxa en solidaritat del nou pres polític el pròxim diumenge, 9 de juny, des de l’estació de tren de Martorell fins a la presó de Brians.  

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut