Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Amnistia Internacional insta a canviar la llei del CNI i que no hi hagi “impunitat” en l’‘Operació Catalunya’

Veu necessari que els jutjats investiguin si hi ha hagut investigacions policials “destinades a la repressió i violació dels drets de l'independentisme utilitzant la policia de manera il·legal i il·legítima”

|

- Publicitat -

El director d’Amnistia Internacional a Espanya, Esteban Beltrán, ha reclamat al govern espanyol que reformi la llei del CNI per tal de permetre un “millor control judicial” de les activitats dels serveis secrets espanyols, i que s’investiguin a fons tant els casos d’espionatge amb Pegasus com les investigacions irregulars de la Policia Nacional a independentistes catalans. En declaracions a l’ACN, Beltrán ha reclamat que no hi hagi “impunitat” en tots aquests casos i que es cancel·li totalment l’ús del programari espia de telèfons mòbils, ja que el considera un “perill” si no hi ha un “adequat control judicial”.

Publicitat

Per això, insta també les autoritats judicials a investigar a fons aquest espionatge telefònic, que només ha avançat en un dels 17 jutjats que l’investiguen, el del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

També veu necessari que els jutjats investiguin si hi ha hagut investigacions policials “destinades a la repressió i violació dels drets humans del moviment independentista català utilitzant la policia de manera il·legal i il·legítima”. En aquest sentit, també ha lamentat que, de moment, de tota l’‘Operació Catalunya’ només s’hagi investigat mínimament el cas de l’ex fiscal superior de Catalunya Martín Rodríguez Sol.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut