Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Amnistia Internacional denuncia el malson que viu Pablo González, privat de comunicar-se amb la seva família

|

- Publicitat -

Amnistia Internacional ha denunciat a les xarxes socials la retenció del periodista Pablo González. Des del passat 28 de febrer està captiu a Polònia acusat d’espionatge, país on havia viatjat per cobrir la crisi humanitària provocada per la invasió russa d’Ucraïna.

Publicitat

Les autoritats poloneses han decretat que romangui a la presó de Rzeszów almanco fins al 29 de maig, “sense possibilitat de comunicació amb la seva família o amb l’advocat que lliurement han triat perquè li defensi”.

L’organització en defensa dels drets humans ha demanat que “es respecti el seu dret a un procés just i amb les degudes garanties”, així com la comunicació amb la família i l’exterior. Per això, AI ha avisat que la falta de contacte amb l’exterior “dificulta la capacitat de les persones detingudes per a preparar el seu defensa, i afecta els seus drets a la vida privada i familiar i a la seva salut”.

AI també recorda que el Conveni Europeu de #DDHH estableix que tota persona acusada d’un delicte té dret a un advocat de la seva elecció, un altre element que s’ha vulnerat durant la retenció del periodista.

Et pot interessar  Amnistia Internacional critica "restriccions i atacs sistemàtics" contra la protesta a Europa i assenyala casos a Catalunya i Espanya
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut