Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Amnistia Internacional deixa en evidència la persecució judicial de l’Estat contra l’independentisme: “Les mobilitzacions del Tsunami no són terrorisme”

L'organització demana la retirada immediata dels càrrecs de terrorisme per a tots els investigats i denuncia que aquestes acusacions "restringeixen la llibertat d'opinió i penalitzen la desobediència civil"

|

- Publicitat -

Amnistia Internacional ha defensat que les mobilitzacions del Tsunami Democràtic després de la sentència de l’1-O “no són terrorisme”. AI ho ha dit a través d’un comunicat coincidint aquest dimecres amb la declaració a distància davant de l’Audiència Nacional de la dirigent d’ERC Marta Molina. Segons l’organització, els càrrecs de terrorisme contra els investigats “restringeixen la seva llibertat d’expressió i penalitzen indegudament la desobediència civil”. AI ha demanat la retirada immediata dels càrrecs de terrorisme per a totes les persones i ha asseverat que els fets investigats no assoleixen el llindar que els estàndards internacionals estableixen per considerar-los terroristes.

Publicitat

AI ha considerat que la fiscalia ha de continuar instant a que aquests fets no siguin investigats com a delictes de terrorisme. A més, ha afirmat que el Congrés ha d’aprofitar l’actual tramitació de la reforma del Codi Penal per garantir que només siguin tipificats com a terrorisme els actes que coincideixin amb la definició proporcionada per Nacions Unides. En aquest sentit s’han de complir tres requisits: intencionalitat de provocar mort, ferits greus o tenir ostatges; propòsit d’atemorir o intimidar a la població o obligar a un govern o a una organització internacional a fer un acte o abstenir-se de fer-lo; i cometre delictes definitius en convencions i protocols internacionals. Ha insistit que res d’això passa en les activitats fetes pel Tsunami Democràtic.

Per a AI, actualment hi ha una definició dels delictes de terrorisme “vaga i excessivament àmplia” al codi penal espanyol. Per això ha exigit la seva reforma urgent i adequació a estàndards internacionals.

Et pot interessar  Puigdemont vol personar-se en la causa del Tsunami i poder pronunciar-se sobre "l'aplicabilitat" de la llei d'amnistia"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut