Edició 2314

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de novembre del 2024
Edició 2314

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de novembre del 2024

Amnistia Internacional, crítica amb el nou pacte migratori de la UE perquè “redueix els drets” dels refugiats

Acusa la UE d'externalitzar encara més el control fronterer i evadir-se de les seves responsabilitats en la protecció dels refugiats

|

- Publicitat -

L’organització Amnistia Internacional s’ha mostrat crítica respecte al nou Pacte Migratori i d’Asil de la Unió Europea, assegurant que provocarà “un major patiment humà”. La directora de l’oficina a la UE d’Amnistia Internacional, Eve Geddie, ha expressat la seva preocupació pel fet que la normativa està “dissenyada per endurir l’accés a un lloc segur” per als refugiats, ja que el pacte inclou mesures excepcionals que podrien violar les obligacions internacionals de drets humans per part dels estats membres. Es destaca especialment la possibilitat d’excepcions a les normes d’asil quan es considera que un estat tercer està “instrumentalitzant” els migrants per desestabilitzar la UE.

Publicitat

Amnistia Internacional argumenta que aquest pacte “reduirà els drets” de les persones que busquen refugi fora dels seus països i tem que més individus acabin en centres que, de fet, funcionen com a llocs de detenció a les fronteres de la Unió Europea. L’ONG lamenta la manca de mesures per donar suport als estats d’arribada i critica la preferència de la UE per “pagar per reforçar les fronteres exteriors o finançar altres països fora de la UE” en comptes de prioritzar la solidaritat i la recol·locació dels migrants.

En aquest sentit, Amnistia Internacional expressa la seva preocupació pel reforçament de la dependència de la UE envers països externs com Albània, Líbia, Tunísia o Turquia, acusant la UE d’externalitzar encara més el control fronterer i evadir-se de les seves responsabilitats en la protecció dels refugiats. Finalment, l’ONG adverteix que el nou model acordat podria ser fins i tot pitjor que l’actual i no abordar els problemes urgents del sistema d’asil de la UE.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut