Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Álvarez de Toledo s’estavella en l’intent de liderar el bloc anticatalanista

La Vanguardia imposa el castellà al debat i només Laura Borràs se salta la prohibició

|

- Publicitat -

El procés sobiranista ha marcat el debat electoral de les eleccions espanyoles del 28 d’abril, organitzat per La Vanguardia al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Cayetana Álvarez de Toledo s’ha erigit com la capitana del front nacionalista espanyol, deixant en un segon terme a Inés Arrimadas.

Publicitat

Més enllà de les candidates del PP i Ciudadanos, el debat ha comptat amb la presència de Gabriel Rufián (ERC), Jaume Asens (En Comú Podem), Laura Borràs (Junts per Catalunya) i Meritxell Batet (PSC). Els representants dels partits independentistes han insistit que l’absència d’Oriol Junqueras i Jordi Sànchez “és una terrible anomalia.

Un altre element a destacar del debat ha estat la imposició del castellà per part del moderador; Màrius Carol, director de La Vanguardia. L’excusa del Grup Godó és que l’acte té un seguiment arreu de l’Estat. Només Laura Borràs s’ha saltat la prohibició i ha optat pel català en totes les seves intervencions.

Álvarez de Toledo: “Quan algú intenta trencar l’Estat ha de tenir alguna conseqüència no?”

Fidel al seu to bel·ligerant, la candidata del PP ha repartit carbó per tots els seus companys i companyes de debat. “Haurien demanar perdó a la societat catalana per la fractura”, ha retret Cayetana Álvarez de Toledo a Gabriel Rufián i Laura Borràs.

La filla política d’Aznar ha menyspreat el Gobierno de Pedro Sánchez “per haver estat investit per un pròfug de la justícia”. En un to més baix, però no menys contundent, Álvarez de Toledo ha recriminat a Inés Arrimadas la seva falta de lideratge després que Ciutadans va ser la força més votada de les eleccions catalanes del 21 de desembre de l’any 2017.

“Diàleg, diàleg i diàleg”, la proposta d’ERC

Gabriel Rufián ha ofert al bloc constitucionalista, una mesa de diàleg “on tothom pugui dir la seva”. El número dos de la llista d’ERC pel 28 d’abril, s’ha traslladat un instant al Congrés dels Diputats quan ha agafat el repte del PP de “demanar perdó per un referèndum, si vostè demana perdó per la Gürtel”.

Llibres contra el supremacisme

Inés Arrimadas, conscient que Álvarez de Toledo li trepitja el terreny, ha utilitzat el comodí del supremacisme de Torra, en aquest cas adaptat a Laura Borràs. La cap de l’oposició al Parlament ha intentat buscar les pessigolles a l’exconsellera de Cultura amb unes piulades fora de context sobre “els catalans de segona”.

Lluny d’entrar al joc, Borràs ha regalat a Arrimadas una col·lecció de deu llibres escrits en castellà per la candidata de Junts per Catalunya.

Batet no es mou de la zona de confort

“Diàleg dins la llei” és la proposta estrella del PSC per donar sortida al conflicte polític que viu Catalunya. En aquest sentit, Meritxell Batet s’ha mostrat dolguda perquè “hem perdut la Catalunya que era admirada a Espanya i a la resta del món”.

En un tímid intent de marcar perfil propi enfront Inés Arrimadas i Cayetana Álvarez de Toledo, Batet ha reivindicat com “el Gobierno de Pedro Sánchez ha defensat millor que ningú el sistema constitucional”.

Asens és el gendre perfecte

El tracte que ha rebut Jaume Asens per part del moderador ha estat exquisit, Màrius Carol ha valorat que el candidat d’En Comú Podem hagi respectat tots els timings del debat. En clau estrictament política; Asens ha demanat a l’independentisme a “deixar enrere fulls de ruta impossibles i avançar”.

Com a solució per Catalunya, l’encara tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona ha proposat la creació d’una llei de claredat “que doni resposta a l’exercici del dret a decidir” dels catalans i les catalanes.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut