Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024
Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024

Aliança Catalana proposa Sílvia Orriols com a portaveu del grup mixt que comparteix amb la CUP

Els anticapitalistes, per la seva banda, volen que els tres càrrecs siguin per a ells tot i preveure que la Mesa atorgarà el portaveu a AC

|

- Publicitat -

Aliança Catalana proposa que Sílvia Orriols sigui la portaveu del grup mixt, que està format per dos diputats del partit d’extrema dreta i 4 de la CUP. En una nota de premsa, AC defensa que “la veu de tots els partits és fonamental per a una democràcia representativa i justa”. “Som conscients que som el partit minoritari del grup mixt i, respectant els resultats electorals, renunciem a demanar la presidència així com el càrrec de portaveu adjunt”, afegeixen. Per la seva banda, la CUP ha proposat que els tres càrrecs del grup mixt siguin per al seu partit malgrat preveure que l’òrgan del Parlament, tot i la seva disconformitat, acabarà repartint d’una forma proporcional els tres càrrecs atorgant el portaveu a Aliança Catalana.

Publicitat

Divendres passat la CUP va registrar la seva proposta perquè Laia Estrada tingui la presidència; Dani Cornellà exerceixi de portaveu i Laure Vega de portaveu adjunta. En cas que el partit de Sílvia Orriols tingui un portaveu entrarà a formar part de la Junta de Portaveus que decideix, entre altres qüestions, l’ordre del dia dels plens del Parlament.

La situació al grup mixt que comparteixen la CUP i Aliança Catalana està previst que canviï amb la modificació del reglament impulsada per PSC, Junts, ERC, Comuns i CUP, i que previsiblement s’aprovarà al ple del Parlament del 25 de juliol. I és que la reforma canvia la manera de conformar els grups parlamentaris per assimilar-la al sistema del Congrés i això permetria que algun grup parlamentari cedís diputats a la CUP per poder tenir grup propi i que, després, retornessin a la formació política original.

Et pot interessar  El Parlament celebrarà el debat de política general els dies 8, 9 i 10 d'octubre
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut