Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

Aliança Catalana proposa “restituir” la independència en el marc de la DUI del 2017

El partit d'extrema dreta també vol prohibir el vel islàmic als espais públics i deportar la immigració "irregular"

|

- Publicitat -

Aliança Catalana demana al Govern que prohibeixi el vel islàmic en espais públics i proposa que s’estableixin sancions a qui no ho compleixi. Forma part de les propostes de resolució que el partit d’extrema dreta ha registrat al Parlament en el marc del debat de política general. Així mateix, els diputats de Sílvia Orriols insten els òrgans competents a aplicar de manera immediata la llei d’estrangeria i garantir la “deportació” de totes les persones que es troben en “situació irregular”. També demanen que no se’ls destinin recursos públics i que els ajuntaments tinguin “autonomia” per gestionar el padró. En l’àmbit nacional, AC proposa “restituir” la independència en el marc de la Declaració Unilateral d’Independència del 2017.

Publicitat

Aliança Catalana també demana que s’implementi la llei de transitorietat jurídica aprovada pel Parlament el 2017.

Pel que fa als peatges, vol que s’elimini el cost per als usuaris de les infraestructures viàries gestionades per la Generalitat com la C-32 en el seu tram sud del Baix Penedès i el Garraf, i la la C-16 des dels Túnels de Vallvidrera, passant per Terrassa, Manresa i el Túnel del Cadí.

El partit d’extrema dreta “condemna” els comentaris “ofensius” a La Sotana contra la filla menor de la diputada Sílvia Orriols. Insta a “rescindir els contractes” que Joel Díaz té amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i li exigeix una “disculpa pública”.

El grup de l’alcaldessa de Ripoll també reclama el tancament de la mesquita d’aquesta localitat argumentant que “ha promogut la radicalització islamista contravenint els criteris legals de seguretat, convivència i respecte als drets humans”.

Et pot interessar  Junts esclata contra Illa i la seva manca de credibilitat: "El que falla són els compliments" i "l'ambició nacional"

En l’àmbit fiscal, Aliança Catalana proposa la supressió de l’impost de successions i el retorn “progressiu” a les famílies catalanes que van pagar aquest tribut des de l’últim increment del maig del 2020. També aposten per reduir els trams autonòmics de l’IRPF per a les rendes mitjans i baixes.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut