Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024
Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024

Alerta Solidària insta a aplicar l’amnistia de moment a 53 independentistes investigats o condemnats per aldarulls

L’entitat antirepressiva centra les peticions en 20 casos, a banda del Tsunami, el 23-S i Abel Mora

|

- Publicitat -

Alerta Solidària ha anunciat aquest dimarts que en els propers dies aniran presentant als jutjats escrits sol·licitant l’amnistia per a molts independentistes encausats per protestes al carrer durant el ‘procés’. Inicialment l’entitat antirepressiva ha centrat l’interès en 20 casos que afecten 53 persones i que consideren que podran dibuixar un “mapa clar de l’orientació de la fiscalia i de les reaccions de la judicatura”. Els afectats estan investigats o condemnats per delictes com desordres públics i atemptat a l’autoritat.

Publicitat

D’entre aquests 53 afectats, un és Adrián Sas, pendent de ser citat per ingressar a presó, quatre més que tenen condemnes de presó recorregudes a instàncies superiors, un que està pendent de rebre sentència, 18 pendents de ser jutjats, 12 que esperen rebre data per ser jutjats, quatre en instrucció i 13 que ja han estat condemnats amb sentència ferma, algun d’ells amb sentència de conformitat.

A banda d’aquests casos, Alerta Solidària també està pendent de tres casos singulars més: el cas del pres Abel Mora, a qui han proposat d’instar l’amnistia a través de la seva advocada; el cas de Tsunami Democràtic a l’Audiència Nacional; i el cas de l’Operació Judes del 23-S, on s’ha emplaçat les defenses per al 27 de juny per celebrar la vista de les qüestions prèvies al judici i on pertoca de presentar-hi les al·legacions per l’aplicació de l’amnistia.

Et pot interessar  Conde-Pumpido recorda, a les portes d'abordar l'amnistia, que les decisions del TC són d'obligat compliment
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut