Edició 2167

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 01 de juliol del 2024
Edició 2167

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 01 de juliol del 2024

Ajustada victòria d’Eva Baró, que assoleix la presidència de la federació d’ERC a Barcelona

Baró, considerada de línia oficialista i continuista, assoleix la presidència de la Federació amb 365 vots

|

- Publicitat -

La militància de la Federació de Barcelona d’Esquerra Republicana va celebrar el passat divendres, 20 d’octubre, la votació per escollir la presidència de l’organització. La candidatura ‘La Barcelona de Totes’, d’Eva Baró s’ha imposat pels pèls sobre la candidatura de Patrícia Gomà, en una ajustada votació que ha tingut una participació del 70,82%.

Publicitat

La llista de Baró estava formada pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, o el diputat al Parlament, José Rodríguez; a la vegada, també comptava amb el suport de dirigents com Carme Forcadell, que va expressar el seu suport a la candidatura de Baró en vídeo a les xarxes socials, o el de l’expresident de la Federació, Robert Fabrgat, que va enviar una carta a la militància, la qual va provocar tensions durant la campanya. La candidatura de Patrícia Gomà, d’altra banda, tenia el suport l’actual secretaria general d’Educació, Ester Capella, que amb molta probabilitat succeirà a Ernest Maragall de cara el 2027.

Així, Baró, que fins fa poques setmanes era membre de l’executiva nacional del partit i considerada de línia oficialista i continuista, ha obtingut 365 vots, vint-i-tres més que Gomà, que sí que s’ha mostrat més crítica amb la cúpula de la formació, i que ha acabat obtenint 324 vots. D’altra banda, s’han comptabilitzat 21 vots en blanc. Tanmateix, la guanyadora de les eleccions rebutja les etiquetes posades, recordant que la seva oponent, Gomà, havia estat presidenta de la Federació anys enrere.

La nova permanent de la Federació de Barcelona serà proclamada demà dissabte en el 69è Congrés Regional de Barcelona que el partit celebrarà a la biblioteca Jaume Fuster.

Et pot interessar  Junts recorda a ERC que el govern de Collboni va "decidir-lo" el PP
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut