Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Així han estat els traspassos de les conselleries pel nou Govern de la Generalitat

|

- Publicitat -

Aquest dimecres s’han dut a terme els traspassos de carteres del nou Govern.

Publicitat

El primer ha estat el de Presidència, quan la consellera de Presidència sortint, Meritxell Budó, ha traspassat la cartera a la nova titular, Laura Vilagrà, després que hagi pres possessió aquest dimecres al matí. Des del despatx que ha ocupat els darrers anys, Budó li ha entregat un document amb un balanç de la legislatura anterior que espera que facin servei a Vilagrà, que ha respost que ja té lectura per aquesta nit. L’exconsellera li ha desitjat “sort i encerts” i l’ha aconsellat que si mai té algun dubte en la seva gestió, pensi en quan era alcaldessa. I és que totes dues van ser coincidir sent alcaldesses, Budó a La Garriga, i Vilagrà a Santpedor. Com Budó, la nova consellera té llarga experiència del món local.

Educació

Per la seva banda, el nou conseller d’Educació del Govern, Josep Gonzàlez-Cambray, ha agafat el relleu al seu predecessor, Josep Bargalló, assegurant que encararà la nova etapa amb “responsabilitat, il·lusió i compromís”. Ho ha dit aquesta tarda a la seu del Departament d’Educació, on també ha subratllat que posarà el millor de si mateix per afrontar “els reptes que el país necessita”. Gonzàlez-Cambray ha recordat que com a fill de mestres ha viscut tota la seva vida “la passió per l’educació” a casa i ha insistit que el nou Govern republicà treballarà perquè “infants i joves” tinguin una educació “millorada” amb “igualtat d’oportunitats.

Justícia

La nova consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha agraït la feina feta per la seva predecessora al càrrec, Ester Capella, i li ha dit que li demanarà ajuda quan la necessiti. En el traspàs de poders entre les dues conselleres, Capella ha lliurat a Ciuró un llapis de memòria amb tota la tasca realitzada des del 2018. La consellera sortint ha defensat la feina feta en aquests tres anys, que ha qualificat com els “més difícils” des del 1977 per aquest departament, a causa de la pandèmia i de l’empresonament dels polítics independentistes.
Capella ha rebut Ciuró al Districte Administratiu de la Generalitat, a la Zona Franca. Totes dues ja es coneixien d’haver coincidit a la comissió de justícia del Congrés de Diputats en l’última legislatura del PP, època que han qualificat de “dura”.

Interior

Et pot interessar  Justícia es compromet a invertir 255 milions d'euros en equipaments judicials arreu del territori fins al 2029

El nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha rebut la cartera de mans Miquel Sàmper. Ho ha fet sent conscient que el càrrec que entoma és dur però ha afegit: “És justament el lloc on volia estar”. Elana ha apuntat que quan un defensa i creu en el serveis públics, el Departament d’Interior és “on més es treballa pels serveis públics i pels més vulnerables”. Per això, ha afirmat que és un privilegi i “un honor” poder dirigir aquesta conselleria. El nou conseller ha agraït a Sàmper la “molt bona feina feta” durant un moment “molt dur”. Aquest ha augurat que Elena serà “un brillant i gran conseller” i li ha expressat la seva “confiança plena”. Tots dos han destacat la relació d’amistat que els uneix i han garantit un bon traspàs.

Acció Exterior

La flamant consellera d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Victòria Alsina, ha fet oficial el traspàs de carteres del departament junt amb el seu predecessor, Bernat Solé. La conselleria, que va posar en marxa Raül Romeva el 2016 i que d’aleshores ençà va restar sota el control d’Esquerra Republicana, passa a les mans de Junts per Catalunya. Alsina (Barcelona, 1983) va ser la delegada del Govern de la Generalitat als Estats Units i el Canadà i actualment era professora a la Universitat de Nova York i coordinava el grup de treball Catalunya 2022 juntament amb l’especialista en comunicació i transformador digital Genís Roca.

Feminismes i Igualtat

L’exconsellera de Presidència, Meritxell Budó, i l’exconseller d’Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, han oficialitzat el traspàs de carteres a la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, un cop ja ha pres possessió. Els dos exconsellers, en els quals requeien àmbits d’actuació que abordarà la nova conselleria, han desitjat “sort i encerts” a Verge. La nova consellera s’ha compromès a fer que les polítiques d’igualtat i feminisme siguin transversals en l’acció del nou Govern. Des del despatx de Budó, Verge ha manifestat que “un país amb desigualtat de gènere no podrà ser mai llliure” i ha afirmat que l’honora que se li hagi encarregat “aquest repte” d’assumir una conselleria de nova creació.

 

 

Els mitjans de La República també hem explicat els traspassos d’Economia i Salut

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut