Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024
Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024

Aigua és Vida critica el nomenament d’Armenter com a director de l’ACA pels “víncles explícits” amb Agbar

La plataforma rebutja també l'elecció de Concha Zorrilla com a directora general de Transició Hídrica

|

- Publicitat -

Aigua és Vida ha criticat el nomenament per part del Govern de dos alts càrrecs amb “vincles explícits” amb l’empresa Agbar i ha alertat que això genera “conflicte d’interessos”. En un comunicat, la plataforma ha criticat l’elecció de Josep Lluís Armenter com a nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la de Concha Zorrilla com a directora general de Transició Hídrica. Sobre el primer, ha apuntat que era fins ara el coordinador del Pla de Sequera d’Aigües de Barcelona i ha considerat que ara “podrà afavorir els plans corporatius d’Agbar des de l’ACA”. A més, l’ha acusat de “liderar l’ofensiva judicial i mediàtica” contra la remunicipalització de l’aigua a Terrassa quan era director general de Mina-Aigües de Terrassa.

Publicitat

Pel que fa a Zorrilla, explica que va ser directora comercial d’Aigües Sabadell – CASSA i més tard consultora del grup francès Veolia, propietari d’Agbar. Entre el 2018 i el 2022 va presidir la comissió de canvi climàtic i economia circular del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, que va “formar part del grup de pressió que demanava el transvasament de l’Ebre durant els pitjors mesos de la sequera”.

La plataforma ha alertat del “conflicte d’interessos que suposa permetre que un grup privat amb interessos particulars en la gestió de l’aigua ara tingui influència directa sobre els màxims responsables polítics en matèria hídrica”. En aquest sentit, ha apuntat que aquesta empresa controla gairebé el 80% del mercat privat.

Per tot plegat, Aigua és Vida ha exigit al president de la Generalitat rectificar i garantir que els màxims càrrecs públics en la gestió de l’aigua no presentin conflictes d’interessos.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut