Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

A judici la cúpula d’IQOXE per la peça separada del reactor “clandestí” que el 2020 va explotar i matar tres persones

La jutgessa acusa els principals directius i la totalitat de l'empresa de dur a terme una "activitat organitzada i continuada" sense coneixement de les autoritats

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, que investiga l‘explosió d’un reactor de la petroquímica IQOXE que va causar la mort de tres persones, ha decidit portar la cúpula directiva de l’empresa a judici. La justícia tarragonina investiga en una peça separada el presumpte ús clandestí sense autorització d’un reactor, i segons ha informat el ‘Diari de Tarragona’, ha acusat directament el director general José Luís Morlanes, el director de la planta Juan Manuel Rodríguez Prats, el cap de seguretat Gerardo Adrio i la mateixa empresa IQOXE.

Publicitat

La magistrada afirma en la interlocutòria que quan es va posar en marxa la unitat U-3100 per substituir la U-350, aquesta darrera no va deixar de funcionar, sinó que va continuar operant i produint sense coneixement de les autoritats, en una pràctica “organitzada i continuada” de l’empresa que li retribuïa més beneficis. Una conducta per a la qual, tal com destaca la jutgessa i cita el diari tarragoní, “era necessària la participació dels seus màxims responsables i de la qual en resultava beneficiada de manera principal l’empresa IQOXE”.

Aquesta peça separada deriva del cas principal d’IQOXE, que investiga les causes de l’explosió d’un reactor el 14 de gener del 2020, que va causar la mort de tres persones.

Et pot interessar  Creixen els casos d'explotació laboral i de tràfic de persones a les zones rurals de la demarcació de Tarragona
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut