No és cap secret que les noves generacions d’adolescents i joves fan un alt consum de videojocs. Aquesta indústria que és una de les més rendibles funciona amb grans empreses de distribució, que com que estan dominades per productores multinacionals, poden no respectar la normativa d’alguns països. En concret, els videojocs comercialitzats en llengua catalana a Catalunya són escassos.
Plataforma per la Llengua, que és coneixedora d’aquesta realitat, ha publicat una guia per estimular la inclusió del català als videojocs, el ‘Tutorial per afegir el català als videojocs’. D’aquesta manera espera que augmenti el nombre de videojocs disponibles en llengua catalana.
La guia s’adreça a empreses i desenvolupadors i té l’objectiu de difondre els avantatges d’incloure el català en aquests productes d’entreteniment, segons ha explicat l’organització en un comunicat aquest dimarts. D’aquesta manera es podria introduir aquesta llengua entre el grup objectiu més jove.
Han alertat que malgrat que els territoris de parla catalana produeixen la major part dels videojocs de l’Estat, només el 55% dels publicats a Catalunya i l’11% dels publicats a València inclouen el català, i han dit que en general els videojocs més populars, com el FIFA, Resident Evil, League of Legends o Super Mario, no inclouen aquesta opció.
D’aquesta manera han condemnat una situació en què de manera sistemàtica es menysprea la llengua catalana. No obstant això, Plataforma per la Llengua desitja que amb la creació d’aquesta guia els creadors de videojocs decideixin incloure el català en les seves produccions.
🕹️ Publiquem una guia per estimular la inclusió del català als #videojocs!
📙 El "Tutorial per afegir el català als videojocs" s'adreça a empreses i desenvolupadors i difon els avantatges d'incloure el català en aquests productes d'entreteniment.
👉 https://t.co/5ayKZdAj0v pic.twitter.com/Nq5lg4EfSw
— Plataforma per la Llengua🎗 (@llenguacat) August 24, 2021