Plataforma per la Llengua ha donat el tret de sortida als tallers de Twitch i pòdcast en valencià als instituts d’Alacant. El projecte ha estat finançat amb més de 13.000 euros recaptats en el marc de la campanya del Giving Tuesday. Les donacions de les quasi 300 persones que hi han contribuït aniran destinades a impulsar iniciatives per fomentar l’ús del valencià entre el jovent alacantí. Segons ha detallat l’entitat, el projecte ha rebut donatius de gairebé tots els territoris de parla catalana, així com d’Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units, Suïssa i altres territoris dels estats espanyol i francès.
Amb aquesta recaptació, Plataforma per la Llengua engega diversos projectes als instituts de la zona aprofitant els nous formats digitals i centrant la mirada en la creació de pòdcasts i en la retransmissió de videojocs per Twitch. Els tallers són impartits pel creador de contingut Aitor Muñoz —conegut a xarxes com “Llet i Vi”— i per l’equip del pòdcast “Greuges Pendents”, liderat per Quico Miralles i Andrea Kruithof.
Per què Alacant?
Plataforma per la Llengua ha impulsat aquest projecte en les comarques alacantines com a resposta a la “situació d’emergència lingüística” que pateix el sud del País Valencià. “Conformen una de les zones del domini lingüístic on el valencià està més minoritzat i on és més difícil viure en la nostra llengua”, han argumentat. De fet, només un 12,35 % parla valencià a casa habitualment i únicament el 18% dels joves acostuma a emprar-lo a les xarxes socials.
Aquests tallers se sumen a altres iniciatives de l’entitat com la I Trobada de tiktokers, el concurs de TikTok en valencià o Memètika, la trobada de creadors de mems en valencià, que enguany ha arribat a la quarta edició.
🎮 Els tallers de retransmissió de videojocs per #Twitch són impartits per @Aitormh22, coordinador de la web @Poblet_info.
🎙️ De la seva banda, els tallers de pòdcast són a càrrec de l’equip de @greugespendents, pòdcast que lideren @postkruiti, @arrosabanda i @carcrua.
2/2 pic.twitter.com/Kmw274zjhZ
— Plataforma per la Llengua (@llenguacat) March 23, 2023