Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024
Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024

Vi de la Terra treballa per la creació d’una Denominació d’Origen Protegida a Mallorca

|

- Publicitat -

Com cada any, Vi de la Terra Mallorca ha celebrat la seva assemblea anual en què, com és habitual, s’ha mirat enrere presentant els resultats de la campanya del 2022 i també endavant esbossant els projectes futurs. En aquesta edició hi han assistit mig centenar de viticultors i representants de cellers de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). També hi han participat el conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, i el president de la Federació d’Entitats Locals de Balears (Felib), Antoni Salas.

Publicitat

Com el seu equip explica, en els darrers anys Vi de la Terra ha fet una aposta per recuperar i protegir les varietats de raïm autòctones de l’illa que fan únics els seus vins. “A Mallorca som actuals, però bevem més que mai de la nostra història, de la tradició d’una illa amb uns valors que han perdurat al llarg del temps. Volem mantenir el nostre patrimoni vinícola, i continuar creant vins i històries que emocionin i que transcendeixin les següents generacions”, subratllen. Per aquesta raó, des dels anys 90 van apostar per millorar la qualitat del sector del vi a l’illa prestant una major atenció als cultius i impulsant i renovant els cellers.

Ara, cal mirar al cap futur. Durant l’assemblea no hi va faltar la presidenta del Consell Regulador de Vi de la Terra, Magdalena Mesquida, qui va fer un bon balanç de les dades de l’any, ja que el 2022 van produir 5.644 tones de raïm, la qual cosa suposa un increment del 28,2% respecte al 2021. Malgrat que són dades positives, Mesquida va voler recordar que els “preocupa la falta de relleu generacional, ja que la mitjana d’edat es troba als 56 anys”. “Necessitam que els joves puguin continuar amb la tasca feta i ens ajudin a continuar produint vi de qualitat“, va afegir.

Per aquest motiu, miren el futur amb ambició. Mesquida afirmava que s’ha aconseguit el finançament per a posar en marxa un panell de tast així com la realització d’un estudi científic, dirigit als sòls i la climatologia de l’illa, de cara a la futura creació d’una Denominació d’Origen Protegida que abasti el territori de Mallorca que no compta encara amb certificació DOP. Es tractaria, sens dubte, d’un gran pas endavant per als vins de Mallorca.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut