El monolingüisme espanyol portat al màxim nivell. La caverna espanyola s’ha acarnissat contra un professor de primària que usava un personatge per ensenyar castellà i així diferenciar la seva identitat real, ja que es relacionava habitualment amb els alumnes en català.
Aquesta divertida performance, efectiva i divertida de cara els alumnes és una tècnica docent que molts dels nostres lectors segur que no els sorprèn, ja que sol ser una pràctica comuna per a fer classes d’idiomes.
El Mundo no entén i, fins i tot ha senyalat i denunciat, un professor del col·legi de primària Can Raspalls d’Eivissa. Resulta que quan imparteix classes de castellà el docent canvia d’identitat i es fa dir Godofredo i es posa ulleres sense vidres, una camisa i corbata.
El diari assegura que d’aquesta manera “ridiculitza l’espanyol” i ha recalcat que hi ha hagut pares que s’han queixat: “és intolerable que es faci els ulls grossos durant tant de temps” reprodueix el mitjà citat. Les mateixes poques famílies que haurien demanat l’escolarització en castellà dels seus fills i que no van aconseguir.
La Inspecció Educativa va intervenir i ara en Godofredo es fa dir Pepe i ha de posar vidres a les ulleres. En aquest primer cas, Educació no va actuar i va avalar la immersió lingüística del centre, tot i el requeriment del Defensor del Poble que va donar la raó a la progenitora.
El pobre mestre, fiscalitzat pel nacionalisme espanyol, va haver de donar explicacions a les famílies en una reunió recent. Va al·legar que emprava una metodologia innovadora per diferenciar el castellà i el català per no confondre als nens. Però les famílies, ofuscades pel seu amor a la pàtria espanyola, no van voler entendre-ho. A més, Inspecció ha manifestat que no pot indicar a ningú com ha de vestir-se per donar una classe, sempre que ho faci amb respecte.
Però la mala idea d’aquestes poques famílies denunciants ha anat més enllà fins a denunciar el Facebook del professor on s’hi pot veure un llaç groc i una urna a favor de l’independentisme català. El conseller d’educació balear, Martí March, va visitar dijous passat Can Raspalls, on va defensar al col·legi “dels atacs” de pares i va destacar “la bona feina” que fan els docents.